Enhedslisten til S: I glemmer miljøet

De grønne visioner er fraværende, lyder kritikken fra Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, af S-oplæg.

Enhedslisten til S: I glemmer miljøet

Enhedslisten savner grønne visioner i den kronik om fremtidens socialdemokratiske projekt, som fire ledende socialdemokrater offentliggør i mandagens Politiken.

- Ikke et ord om de store miljø- og klimaudfordringer, vi står over for. Ikke et ord om, at mangel på råstoffer og naturressourcer bliver en voldsom udfordring for os i de kommende år, siger gruppeformand Per Clausen i en kommentar til kronikken.

Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, finansminister Bjarne Corydon og by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen er kommet med deres bud på, hvad der er det socialdemokratiske projekt.

Men projektet, som ifølge kronikørerne er at skabe den dygtigste generation nogensinde, at sikre lige adgang til sundhedsvæsnet og regulere den finansielle sektor strammere, mangler ifølge regeringens støtteparti totalt grønne elementer.

- Omstillingen til en økonomi, hvor vi bruger langt færre af naturens ressourcer og forurener langt mindre, bliver den vigtigste opgave i de kommende år, mener Per Clausen.

- Derfor er det skuffende, at socialdemokraterne slet ikke forholder sig til denne problemstilling, tilføjer han.

Enhedslisten mener, at der er brug for massive investeringer grøn omstilling.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.