Enhedslisten vil have forklaring på nølende minister

Beskæftigelsesministeren kendte til hul i lov om jobrotation i flere måneder. Enhedslisten vil have forklaring

Enhedslisten vil have forklaring på nølende minister

Der skulle gå fire måneder fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) blev advaret om et hul i loven om jobrotation, til hullet blev lukket. Et hul der potentielt kunne have påført staten en utilsigtet milliardregning.

Men hvorfor der skulle gå så lang tid, vil Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl nu have en forklaring på.

Allerede fredag aften vil han sende et spørgsmål til Mette Frederiksen, hvor han beder om en forklaring på, hvorfor hun ikke har har handlet på advarslerne.

- Det er noget rod, hvis der er røget penge ud der, som vi kunne have brugt til noget andet, siger Christian Juhl til Ritzau.

- Vi har haft svært ved overhovedet at finde de penge, vi skulle bruge på beskæftigelsesområdet. Vi er nødt til at bede hende om en forklaring på, hvorfor det er sket, siger han.

Hullet bestod i, at beskæftigelsesministeren indførte en regel om, at landets virksomheder kunne få op mod 350.000 kroner i tilskud for hver elev eller lærling, de havde inden for dørene.

Det var meningen, at incitamentet til at få flere ledige i jobrotation skulle øges blandt arbejdsgiverne, og hver elev kunne udløse et tilskud, hvis blot man fik hevet en ledig ind.

Enhedslisten har ellers presset på at få flere penge afsat til blandt andet ordningen for jobrotation.

- Vi fik en lille forbedring i finansloven for 2013. Men vi vil gerne have, at flere arbejdsgivere kan se den rigtig gode mulighed, der er for at få en fast medarbejder ud på uddannelse, mens en ledig kommer ind og får et job, siger Christian Juhl.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.