Enhedslisten vil ikke vælte Elbæk endnu

Enhedslisten holder foreløbigt hånden under kulturministeren, mens der ventes på en uvildig undersøgelse.

Enhedslisten vil ikke vælte Elbæk endnu

Enhedslisten vil afvente resultaterne af en uvildig undersøgelse fra Rigsrevisionen af arrangementerne på Akademiet For Utæmmet Kreativitet, AFUK, inden regeringens støtteparti tager stilling til, om det fortsat har tillid til kulturminister Uffe Elbæk (R).

- Nu skal den her sag undersøges, og efter det vil vi tage stilling til, hvilke konsekvenser det bør have eller ikke have for kulturministeren.

- Jeg føler mig ikke fuldstændig overbevist om, at vi har fået alt frem, siger Enhedslistens Per Clausen efter et næsten fire timer langt åbent samråd i Folketingets Kulturudvalg.

Det tog en dramatisk drejning, da Uffe Elbæk tre timer inde i det åbne samråd erkendte, at han rent faktisk har fået en advarsel fra en embedsmand mod at afholde flere arrangementer på AFUK, efter at ministerens mand var blevet ansat på stedet.

Advarslen kom dog først efter de fem arrangementer, som allerede var blevet afholdt, og siden har der ikke været flere arrangementer på stedet. Derfor mener Uffe Elbæk ikke, at det har haft relevans for sagen.

Den vurdering er Per Clausen helt uenig i.

- Det tror jeg også kulturministeren vil erkende, når han får tænkt det her samråd grundigt igennem og får det diskuteret med nogle af sine rådgivere.

- Det kunne skabe det indtryk, at ministeren forsøgte at få os til at tro på, at der aldrig havde være en diskussion af den art, siger han.

Selv om en undersøgelse af Rigsrevisionen kan tage flere måneder, så kan Enhedslisten godt leve med, at Uffe Elbæk fortsætter som kulturminister i mellemtiden.

- Det kan vi sagtens leve med. Jeg tror, det er mere besværligt for kulturministeren og for regeringen, end det er besværligt for os.

- Men det er jo klart, at det bringer jo ikke kulturministeren i en vældig stærk position, at der er sådan en sag, der kører, siger Per Clausen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.