Udland

Enke vil sende bombe-mistænkts lig til Rusland

De bombemistænktes forældre kommer ikke til USA for at besøge den yngste bror, der stadig er i live.

Enke vil sende bombe-mistænkts lig til Rusland

Enken til afdøde Tamerlan Tsarnaev, der er mistænkt for bombeangrebet mod Boston Marathon, ønsker, at hendes mands jordiske rester bliver overdraget til hans familie i Rusland.

- Det er Katherine Russells ønske, at hans lig bliver overleveret til Tsarnaev-familien, og vi vil overbringe hendes ønske til de rette myndigheder, siger hendes advokat, Amato DeLuca.

FBI-agenter samlede tidligere på ugen dna-materiale og andre beviser hos 24-årige Russell i North Kingstown nær Boston, hvor hendes forældre bor.

Efterforskerne leder efter materiale, der kan bevise, at det var 26-årige Tamerlan Tsarnaev og hans lillebror, Dzhokhar Tsarnaev på 19, der producerede og udløste de to bomber nær målstregen ved Boston Marathon den 15. april.

Efterforskere har ifølge Reuters fundet kvindeligt dna på mindst en af de bomber, der blev brugt ved angrebet, og efterforskerne mener, at de to formodede gerningsmænd fik råd og vejledning fra en eller flere andre.

Katherine Russell har gennem sine advokater ladet forstå, at hun gør alt, hvad hun kan, for at hjælpe med efterforskningen.

- I de kommende dage vil Katherine fortsætte med at mødes med politiet, ligesom hun har gjort i mange timer den forgangne uge og give så meget information som muligt, siger hendes advokat.

Russell og Tamerlan Tsarnaev boede sammen med deres lille datter i Bostons naboby Cambridge, Massachusetts, og politiet siger, at der er fundet bombemateriale i lejligheden.

Russells advokater har tidligere sagt, at hun ikke kendte til sin mands aktiviteter, fordi hun brugte det meste af sin tid på at arbejde som sundhedshjælper, mens han var hjemme sammen med datteren.

Forældrene til Tsarnaev-brødrene bor i Rusland, og faren droppede for nylig at rejse til USA for at hente sønnens lig og besøge den yngste bror, der er indlagt på sygeafdelingen i et fængsel udenfor Boston.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.