Enkelt koncept

The Beer Machine er udviklet i slutningen af firserne i USA ud fra ønsket om at tilbyde en let tilgængelig metode til uden forudsætninger at hjemmebrygge øl. Resultatet er en kunststofbeholder med en tappehane, en CO2-påfyldning og en sikkerhedsventil. Selve brygningen foregår i den helt lufttætte tønde, som også fungerer som tappeanlæg for det færdige øl. - Det er meget nemt at gå til. Alt foregår i tønden, så der er ingen propper, der springer af flaskerne. Og risikoen for at der kommer uønskede bakterier i brygget er minimale, fordi hele processen foregår i den samme tønde, lyder det fra Thomas Jørsfeldt. Bryganlægget fungerer som udgangspunkt ved hjælp af en række færdige blandinger med tørret urt (resultatet af mæskningen, der er den del af processen, hvor malten omdannes til blandt andet sukkerstoffer) og en pose tørgær, som tilsættes almindeligt postevand i beholderen og gærer ved stuetemperatur. Efter en gæringsperiode på omkring fire dage stilles beholderen i køleskab til klaring og modning i syv til ti dage, hvorefter øllet er klar til at drikke. - Men det bliver mere klart og ændrer karakter med tiden (modning), præcist som det er med industriproducerede øl, siger Thomas Jørsfeldt. Den kulsyre, der er dannet under gæringen, er, på samme måde som ved eftergæring på flaske, optaget i øllet, fordi beholderen er helt lufttæt. Er der ikke tilstrækkeligt med kulsyre i øllet, efter brugerens smag, kan der tilføres ekstra kulsyre ved hjalp af en lille kulsyrepatron, der er monteret på beholderen. - Den skal egentlig bruges til at lave tryk i forbindelse med tapningen, men den kan også bruges til at hæve kulsyreindholdet. Det skal bare gøres i små skridt i løbet et par dage, siger Thomas Jørsfeldt.

Forsiden