Lokalpolitik

Entreprenørerne får deres vilje

Kommunen har nu søsat en mere retfærdig udbudspolitik

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Byrådsmedlem Ole Rørbæk Jensen (S) er ”uhyre positiv”. Arkivfoto

FREDERIKSHAVN:De sidste par måneder af 2011 bød på et opslidende opgør i Frederikshavn Kommune.

En række vognmænd og entreprenører krævede, at Kommunen fandt frem til en mere retfærdig fremgangsmåde, når Kommunen fordelte opgaver - for eksempel i forbindelse med snerydning og kloakarbejde.
Kritikken gik på, at det som regel var de samme virksomheder, der løb af med opgaverne.

Sagen i byrådet

Det hele kulminerede på et byrådsmøde 30. november 2011, hvor det samlede byråd - minus et enkelt medlem - var enige om at ændre kommunens udbudspolitik.

Siden har forvaltningen tilsyneladende arbejdet intenst med at sikre entreprenører og vognmænd mere fair arbejdsforhold, og fornylig skulle vinterens mange opgaver så fordeles.
- Der er nu fundet frem til en mere fair måde at gøre tingene på. Nu bliver opgaverne sendt i licitation, og alle får chancen for at byde på opgaverne, siger næstformanden i teknisk udvalg Per Nilsson (V).

I alt 34 ruter

Medlemmerne i teknisk udvalg havde det såkaldte vinterudbud med på det seneste møde, og i alt er der udbudt 34 ruter med vintervedligeholdelse.

Entreprenør Jesper Pape, Aalbæk, der stod i spidsen for oprøret, konstaterer ligeledes, at Frederikshavn Kommune har ændret deres fremgangsmåde.
- Jeg er tilfreds med den måde, vinteren er blevet fordelt på, og jeg regner så med, at samme fremgangsmåde vil foregå i forbindelse med andre kommunale opgaver, siger Jesper Pape.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.