Entreprenørerne får deres vilje

Kommunen har nu søsat en mere retfærdig udbudspolitik

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:De sidste par måneder af 2011 bød på et opslidende opgør i Frederikshavn Kommune.

En række vognmænd og entreprenører krævede, at Kommunen fandt frem til en mere retfærdig fremgangsmåde, når Kommunen fordelte opgaver - for eksempel i forbindelse med snerydning og kloakarbejde.
Kritikken gik på, at det som regel var de samme virksomheder, der løb af med opgaverne.

Sagen i byrådet

Det hele kulminerede på et byrådsmøde 30. november 2011, hvor det samlede byråd - minus et enkelt medlem - var enige om at ændre kommunens udbudspolitik.

Siden har forvaltningen tilsyneladende arbejdet intenst med at sikre entreprenører og vognmænd mere fair arbejdsforhold, og fornylig skulle vinterens mange opgaver så fordeles.
- Der er nu fundet frem til en mere fair måde at gøre tingene på. Nu bliver opgaverne sendt i licitation, og alle får chancen for at byde på opgaverne, siger næstformanden i teknisk udvalg Per Nilsson (V).

I alt 34 ruter

Medlemmerne i teknisk udvalg havde det såkaldte vinterudbud med på det seneste møde, og i alt er der udbudt 34 ruter med vintervedligeholdelse.

Entreprenør Jesper Pape, Aalbæk, der stod i spidsen for oprøret, konstaterer ligeledes, at Frederikshavn Kommune har ændret deres fremgangsmåde.
- Jeg er tilfreds med den måde, vinteren er blevet fordelt på, og jeg regner så med, at samme fremgangsmåde vil foregå i forbindelse med andre kommunale opgaver, siger Jesper Pape.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.