EMNER

Er du klar til hund? Tusindvis tager fejl

Hunden siges at være menneskets bedste ven, men samlivet er ikke altid lykkeligt

Der er meget at tage hensyn til, hvis du skal have en hund. Har du eksempelvis tid og lyst til at bade den og pleje pelsen, hvis det kræves? Foto: Iris/Scanpix

Der er meget at tage hensyn til, hvis du skal have en hund. Har du eksempelvis tid og lyst til at bade den og pleje pelsen, hvis det kræves? Foto: Iris/Scanpix

DANMARK:De er sørme da så nuttede, som de tumler rundt med deres bløde pels og uimodståelige øjne, men er du overhovedet klar til få en hund i familien

I Danmark aflives årligt ifølge Fødevarestyrelsen op mod 12.000 hunde, der ikke er fysisk syge. Det er hunde, som ejerne ikke magter at passe og som i visse tilfælde har udviklet så alvorlige adfærdsforstyrrelser, at de ikke kan placeres i nye hjem.

Kunne leve videre

Mange af disse aflivninger kunne være undgået, hvis ejerne på forhånd havde tænkt sig bedre om og sat sig ind i, hvad det kræver at holde hund.

En kampagne fra Fødevarestyrelsen skal give kommende hundeejere gode råd til, hvilke overvejelser, de bør gøre sig, før de køber hund.

- Det er et stort ansvar at have en hund, og det kræver tid, viden og indsigt at få sat skik på en hvalp, så samlivet kan blive lykkeligt. Det er der desværre mange hundekøbere, der ikke gør sig klart, og derfor går det galt, siger fødevareminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Bliver aggressiv

Han vil med kampagnen gøre det muligt for potentielle hundeejere at beslutte sig på et mere oplyst grundlag - før de køber hund.

- Det er hverken moralsk eller etisk acceptabelt, at så mange hunde bliver ofre for ureflekterede impulskøb. Hvis hundens behov ikke bliver tilgodeset, kommer hunden til at mistrives og får alvorlige adfærdsforstyrrelser. I værste fald kan en sund og rask hund blive aggressiv og farlig. Derfor vil jeg gerne opfordre alle kommende hundeejere til at tage testen på klartilhund.dk og overveje, om de kan tilbyde et godt hundeliv, siger Dan Jørgensen.
Kampagnen laves i et partnerskab mellem Fødevarestyrelsen, Dyrenes Beskyttelse, Dansk Kennel Klub og Den Danske Dyrlægeforening. Find ud af, om du er klar til hund på facebook.dk/klartilhund og websitet klartilhund.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden