Er du smartere end din telefon

Så klarer du let disse tre hjernevridere til Android og iPhone…

Det ser lettere ud, end det er: Hvad enten du flytter klodser i "Unblock me", leger med vand i "Quell" - eller hjælper den lille fugl på vingerne i "Early Bird".

Det ser lettere ud, end det er: Hvad enten du flytter klodser i "Unblock me", leger med vand i "Quell" - eller hjælper den lille fugl på vingerne i "Early Bird".

De bedste mobilspil er lette at lære, svære at mestre - og umulige at lægge fra sig, når man først er fanget af udfordringen. Her har vi fat i tre spil, som lever fint op til dette ideal. Alle spillene fås både til Android og iOS (iPhone, iPod Touch, iPad). Du finder dem ved at søge på titlen i apparatets indbyggede programbutik. Spil Unblock Me Free, Android, iOS - gratis Her gælder det om at flytte en rød træklods ud af brættet - ved at skubbe rundt med klodserne. Det er nødvendigt at tænke fremad, for hvis man bare rykker tilfældigt rundt med klodserne, ligger de konstant i vejen for hinanden. Det er fascinerende, at et så enkelt spil kan være så svært. De sene baner stiller store krav til tålmodigheden. Heldigvis er her et bredt udvalg af sværhedsgrader og to grundlæggende indstillinger: Udfordring og afslapning. Spil Quell, Android, iOS - 9 kr. / gratis En vanddråbe skal føres helskindet gennem nogle perler - og uden om forskellige fælder og forhindringer. Det starter enkelt, men efterhånden introduceres nye portaler, kontakter og andre mekanismer, man skal tage højde for. Ofte løser man opgaverne helt intuitivt ved at prøve sig frem. Således går udfordringen fint i spænd med spillets afslappende stemning, som hjælpes på vej af den stilrene grafik og stille, melankolske musik. Spil Early Bird, Android, iOS - gratis Et engelsk ordsprog siger, at den tidlige fugl fanger ormen. Men denne fugl er lidt for tidligt på vingerne, for det kniber med at holde sig flyvende. Med pegefingeren sender du fuglen ud på kortvarige og nøje afmålte svæveture. Selv om spillet er mindre abstrakt og mere action-orienteret end de to andre, kræver det omtanke at klare banerne med så få strejf som muligt. Kulørt grafik og munter musik bidrager til den drilske men charmerende udfordring. Af Søren Bang Hansen bang@bangmedia.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.