Er gamle en byrde eller en ressource?

Ingeborg Thusgaard lægger op til debat

Ingeborg Thusgaard, tidligere sygehusdirektør på Sygehus Vendsyssel.
Frederikshavn 1. november 2014 06:21

FREDERIKSHAVN: ”Nutidens ældre - en ressource eller en byrde i vort samfund?” Dette emne er til stadighed aktuelt i den politiske debat, ikke mindst i denne tid, hvor kommunen og regionen skal tænke kreativt og anderledes, for at få budgetterne til at holde.

Samtidig berører det naturligvis de ældre selv, idet de ofte må klare sig med mindre offentlig hjælp i forhold til tidligere.

Mange ældre, som har et godt helbred og er i fysik god form, ser måske muligheder og udfordringer ved at tilbyde sig som frivillig hjælper i forskellige sammenhænge.

Vi taler også om ”det grå guld” og tænker her netop på den store ressource, der findes blandt raske ældre, som vil dele ud af deres oparbejdede erfaringer.

Emnet: ”Nutidens ældre - en ressource eller en byrde i vort samfund?” vil komme til debat i Bangsbostrand kirkes lokaler den første tirsdag i november. Her kommer tidligere sygehusdirektør for Sygehus Vendsyssel, Ingeborg Thusgaard og holder foredrag om emnet.

Ingeborg Thusgaard valgte sidste år at gå på pension efter 44 år som sygeplejerske, og for de sidste mange års vedkommende, som leder af de nordjyske sygehuse.

Hun tilhører med rette ”det grå guld”. Foredraget i Bangsbostrand kirkes lokaler vil være et oplæg til debat med tilhørerne, hvor Ingeborg Thusgaard spørger: ”Hvornår er man i grunden ældre, hvem bestemmer det og hvordan får vi de gemte ressourcer i spil”?

Det sker ved en sogneeftermiddag i Bangsbostrand kirkes Sydfløj tirsdag den 4. november kl. 14.30. Der er gratis entré.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...