Er rødbeder farlige?

Det er efterhånden velkendt for de fleste danskere, at den røde regering sammen med Enhedslisten har valgt den besynderligere cocktail for at stimulere væksten i Danmark.

At man laver en kiiiiickstart af økonomien ved at oprette midlertidige kortsigtede offentlige arbejdspladser - og samtidig ved nye skatter og afgifter for fem milliarder kroner lukker en række langsigtede arbejdspladser i den private sektor. Godt nok har vi verdens største offentlige sektor - og man skulle mene, at den økonomiske krise fik regeringen til at indse, at vi ikke har råd. Men kiiiiickstartes - det skal der. Og så må andre holde for. Det er et politisk valg. Det Konservative Folkeparti er uenig - vi mener, at væksten i Danmark og vores fremtidige velfærd afhænger af at skabe flere arbejdspladser i den private sektor ved at give erhvervslivet bedre - og ikke ringere vilkår. Men hvis man ser bort fra disse mere overordnede betragtninger - er det alligevel mageløst at studere detaljen i måden, den røde regering og i særdeleshed skatteminister Möger griber sagen an på. Ifølge skatteministeren, der indtil videre har vist, at der ingen huller er i hans uvidenhed om erhvervslivet, efter et studenterliv med frikort, ja, så skal de mange afgiftspenge findes ved at gå efter danskernes usunde livsstil. De fleste ville jo nok tænke, at skatteministeren, med en nær fortid som studerende, indså at sodavand, slik, fastfood og alkohol måske ikke var det sundeste at indtage hver dag. Men nej. Det er jo ikke der, danskernes fedmeproblemer stammer fra. Ifølge skatteministeren vil forhøjelsen af sukkerafgiften ikke primært ramme sukker (!), sodavand, slik, kager og roulader. Næhhh, den store synder er syltede asier og rødbeder. Disse grøntsager, som erhvervsminister Ole Sohn har udtalt er sundhedsskadelige, ser så uskyldige ud i deres glas - sådan nogen rødbeder i skiver. Men vi indtager 21 gram sukker pr. dansker fra disse syndens frugter om året - og så de skal påføres en afgift, der kan mærkes. Dog ikke en afgift på sukkerindholdet - men tonnagen - altså hvor meget rødbeden vejer! Den anden store synder er marmelade. Dette for børn i alle aldre så populære produkt og uundværlig på såvel pandekager som franskbrød - driver os danskere i fordærv. Godt nok udgør marmelade under to pct. af danskernes sukkerindtag - men afgift skal der på, så prisen på marmelade stiger fra 17 kr. til 44 kr. Også her gælder princippet om, at det ikke er sukkerindholdet der afgør afgiftens størrelse. Næh det er vægten. Dermed ender vi også i den situation, at skatteministeren må kandidere til at få guld i disciplinen "mest selvmodsigende forslag". For det betyder, at sukkerfri marmelade pålægges den samme afgift. Ja, kære læser - jeg skrev sukkerfri. Af yderligere kuriosum kan nævnes at nøglemærket, økologisk yoghurt- der anbefales af alle kosteksperter - også pålægges en afgift, hvorimod de udenlandske kunstigt sødede produkter med sukkerdrys ingen afgift får. Jeg skal lige love for den røde regering kæmper for folkesundheden. Væk med rødbederne - ind med kagerne. Det ville faktisk være en sjov historie - hvis den var skrevet af H.C. Andersen. Men det er ikke en fortælling om fiktive galestreger - ej heller en moderne udgave af Kafkas "Processen". Nej, det er desværre dansk politik januar anno 2012.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.