Er storken i Nordjylland?

Storken kommer normalt først i slutningen af marts, men nu er den set i Nordjylland

Er storken allerede kommet til Nordjylland? Dette billede blev taget i Thy i april sidste år, et mere normalt tidspunkt på året til at spotte storke. Arkivfoto

Er storken allerede kommet til Nordjylland? Dette billede blev taget i Thy i april sidste år, et mere normalt tidspunkt på året til at spotte storke. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Lars Krag-Hansen fra Hirtshals blev noget overrasket, da han torsdag eftermiddag kom kørende på motorvejen mod Hirtshals og ved jernbanebroen nord for Nørresundby spottede en stor fugl flyvende lavt.

- De lange ben var slet ikke til at tage fejl af, siger Lars Krag-Hansen og tilføjer, at han var overrasket over synet, da vi kun er midt i februar.

- Ved første øjekast troede jeg, at det var en stor ørn, siger Lars Krag-Hansen. Men da den landede, så han de hvide og sorte vinger og de lange ben, som er karakteristiske for en stork.

Storkekender og formand for foreningen Storkene.dk, Jess Frederiksen, er også overrasket, men han afviser ikke, at det kan have været en stork, selvom de normalt først kommer til landet i slutningen af marts.

- Storkene kommer tidligere og tidligere på grund af de milde vintre, og flere overvintrer i Spanien i stedet for Afrika og har derfor ikke så langt til Danmark, siger Jess Frederiksen.

Syd for grænsen er der allerede mange storke, og ifølge Jess Frederiksen vil klimaændringerne føre til, at flere og flere også kommer til Danmark. Han siger, det er for tidligt til at vurdere, om de slår sig ned.

- Men alt tyder på, at flere storke vil slå sig ned i Danmark om to-tre år.

I 2014 var der kun tre beboede storkereder i Danmark, og kun parret i reden i Smedager i Sønderjylland havde unger. I Vesteuropa er storkebestanden steget med 85 procent, og derfor vurderer Jess Frederiksen også, at de nuværende reder i Danmark snart får følge af flere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Medier: Kendt nordjysk køkkenkæde styrer mod konkurs
Luk