Udland

Erdogan fastholder trods optøjer: Byggeri gennemføres

Tyrkiets premierminister lader sig ikke rokke om byggeplaner efter syv døgn med optøjer i landet.

Erdogan fastholder trods optøjer: Byggeri gennemføres

Den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, siger, at medlemmer af en terrororganisation tager del i de voldsomme demonstrationer mod landets regering.

Samtidig fastholder han sin regerings planer om at bygge på en plads i det centrale Istanbul, hvilket ellers netop har udløst bølgen af demonstrationer og optøjer over hele landet den seneste uge.

Erdogan siger, at syv udlændinge involveret i optøjerne er blevet arresteret.

- Blandt oprørerne er der ekstremister, og nogle af dem er involveret i terrorisme, siger premierministeren til journalister i Tunesien efter sit besøg i det nordafrikanske land.

Han undlader imidlertid at oplyse, hvilke lande de anholdte stammer fra, og hvor de er blevet anholdt.

- Der bliver nu foretaget en undersøgelse af, på hvilken måde de har været involveret i volden.

Urolighederne startede fredag i sidste uge i Istanbul, da aktivister var utilfredse med regeringens beslutning om at fjerne en park for at bygge et større indkøbscenter på grunden, der ligger ved Taksim-pladsen midt i byen.

Konflikten udviklede sig hurtigt til en generel vrede over landets regering, og selvom det tilsyneladende ikke længere er den største knast i konflikten, holder Erdogan fast i det kontroversielle byggeri.

- Projektet respekterer Tyrkiets historie, kultur og miljø. Hvad vi gør, er at beskytte flertallets rettigheder og vedligeholde Istanbuls skønhed, siger han og pointerer, at han ikke tror, at de voldelige protester kan relateres til utilfredsheden med byggeriet.

- Vi ved meget præcist, hvem der er involveret i balladen, og i den sammenhæng udelukker jeg alle de borgere, som bekymrer sig om at beskytte miljøet, siger ministeren.

Torsdag meddelte lokale medier i det sydlige Tyrkiet, at en politibetjent har mistet livet efter styrt fra en bro. Tidligere i konflikten har to mandlige demonstranter mistet livet.

Den upopulære premierminister ventes at lande i Tyrkiet torsdag aften efter et fire dage langt besøg i Tunesien.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.