Udland

Erdogan forklarer Assad-kommentar til Putin over telefonen

Både præsident al-Assad og situationen i den syriske storby Aleppo blev vendt, da statsledere talte i telefon.

Syrien var på dagsordenen, da Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, og den russiske præsident, Vladimir Putin, mødtes på en telefonlinje onsdag.

I røret har Erdogan "forklaret sin kommentar" om den syriske præsident, Bashar al-Assad. Det skriver det russiske nyhedsbureau RIA ifølge Reuters.

Udtalelsen fra Tyrkiets præsident faldt tidligere på ugen. Her lød det fra Erdogan, at tyrkiske styrker var i Syrien for at vælte Assads regime.

Den kommentar kom bag på Rusland, der aktivt bomber på vegne af den syriske regering. Tyrkiet kæmper modsat sammen med oprørere.

Kreml har torsdag bekræftet, at den russiske og den tyrkiske præsident talte i telefon onsdag.

Ifølge Kreml-talsmand Juri Usjakov var Syrien det overordnede emne. Usjakov oplyser dog ikke, hvordan Erdogan forklarede sin kommentar om at vælte regimet.

I løbet af samtalen blev situationen i Aleppo også vendt.

Oprørere og Syriens militær kæmper en blodig kamp om kontrollen over byen. Tusindvis af mennesker er blevet dræbt eller sendt på flugt fra deres hjem.

Også Ruslands og Tyrkiets udenrigsministre har talt om situationen i den nordvestlige by i Syrien. Det er sket i forbindelse med et besøg fra den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, til Tyrkiet.

På et fælles pressemøde siger han og tyrkiske Mevlüt Çavusoglu, at landene vil arbejde sammen for at få en våbenhvile på plads.

Omkring 250.000 civile meldes fanget i den østlige del af byen. Her er oprørere omringet af regimets styrker.

Konvojer med nødhjælp står klar til at rykke ind i Aleppo. De mangler dog fortsat grønt lys fra russerne og den syriske regering.

FN har ikke leveret nødhjælp til det østlige Aleppo siden 13. november.

ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden