Udland

Erdogan indrømmer: Politiet har været for voldsomme

Tyrkisk politi er begyndt at forlade Taksim-pladsen i Istanbul og giver plads til tusindvis af demonstranter.

Erdogan indrømmer: Politiet har været for voldsomme

Den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, indrømmer lørdag, at politiet i visse tilfælde har taget for hårdhændede midler i brug over for demonstranter i landet.

- Det er rigtigt, at der er blevet begået nogle fejl, hvor politiets håndtering af demonstranterne har været ekstrem, siger premierminister Erdogan.

Samtidig er politistyrker lørdag eftermiddag begyndt at trække sig væk fra Taksim-pladsen i den centrale del af Istanbul for at give plads til demonstranterne.

Da politiet fjernede afspærringerne rundt om pladsen, strømmede det ind med tusindvis af folk.

Demonstrationerne i Tyrkiet begyndte fredag i protest imod, at regeringen vil bygge et storcenter i en park midt i Istanbul og har siden udviklet sig til en mere generel protest imod den tyrkiske regering.

Både fredag og lørdag har tyrkisk politi benyttet sig af vandkanoner og tåregas for at dæmme op for demonstrationerne, hvor mange fremmødte bar tørklæder og masker, mens de sang "sammenhold mod fascisme" og "regeringen skal gå af".

Politiets voldsomme metoder har også udløst protester i andre tyrkiske byer, blandt andet hovedstaden Ankara.

Tyrkiets indenrigsministerium oplyser i en pressemeddelelse, at man vil retsforfølge de betjente, der har været uforholdsmæssig hårde over for demonstranterne.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.