Udland

Erdogan: Israel dræber uskyldige i Gaza

Tyrkiets premierminister siger, at Israel vil blive draget til ansvar for de børn, som er dræbt i Gaza.

Erdogan: Israel dræber uskyldige i Gaza

Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan, siger, at Israel vil blive draget til ansvar for de døde børn, der er blandt de 40 dræbte i Gaza efter dages med luftbombardementer.

- Alle må vide, at før eller siden vil man blive draget til ansvar for massakren på de uskyldige børn, som er blevet dræbt umenneskeligt i Gaza, siger Erdogan, som lørdag talte på Kairos universitet.

Under sit ophold i den egyptiske hovedstad har Erdogan haft drøftelser med den egyptiske præsident, Mohamed Mursi, og repræsentanter fra flere andre lande i regionen.

Erdogan, som beskylder Israel for at angribe Gaza og Hamas af taktiske grunde, og han siger, at det er israelerne og ikke Hamas, der har brudt en våbenhvile.

Den tyrkiske regeringsleder blev lørdag ringet op af præsident Barack Obama, som ønskede at drøfte, hvordan USA og Tyrkiet kan samarbejde om at få stoppet eskalerende vold mellem Israel og palæstinensere i Gaza.

En talsmand for Det Hvide Hus siger, at begge lande ønsker at stoppet raketangrebene på Israel fra Gaza.

- USA lægger stor vægt på diplomati og nedtrapning af konflikten, siger talsmanden.

Lederen af Hamas, Khaled Meshaal, er også i Kairo for at diskutere en afslutning på konflikten, men den islamistiske gruppe er skeptisk over for en fredsaftale, hvis den ikke får garantier for, at israelerne vil holde den, siger højtstående kilder i Hamas.

Israelske fly havde tidligere lørdag bombet Hamas-regeringens bygninger i Gaza - blandt andet premierministerens kontor. De israelske angreb dræbte 10 palæstinensere.

I alt er 40 indbyggere i Gaza blevet dræbt og 350 blevet såret under de israelske angreb, der blev indledt onsdag.

Militante palæstinensere har ifølge Israels sendt over 600 raketter over grænsen til Israel, hvoraf 230 er blevet skudt ned af det israelske anti-missil system.

Tre israelere er blevet dræbt under de seneste dages kampe og 18 er blevet såret.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.