Tyrkiet

Erdogan retter søgelyset mod IS efter nyt angreb

30 mennesker blev lørdag dræbt, da en eksplosion ramte bryllupsfejring i Tyrkiet

Billedet er ikke fra brylluppet - Tyrkiet har været hårdt ramt af terrorangreb den seneste tid. Fredag blev en politistation ramt af en bilbombe. Foto AFP PHOTO / ILYAS AKENGIN

Billedet er ikke fra brylluppet - Tyrkiet har været hårdt ramt af terrorangreb den seneste tid. Fredag blev en politistation ramt af en bilbombe. Foto AFP PHOTO / ILYAS AKENGIN

TYRKIET:Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger, at Islamisk Stat ”formentlig” står bag lørdagens angreb i Gaziantep i det sydlige Tyrkiet. Mindst 30 mennesker mistede livet ved angrebet.

Det fremgår af en skriftlig udtalelse fra Erdogan.

- Vores land og vores nation har igen kun ét budskab til dem, der angriber os - I vil ikke lykkes, lyder det fra præsidenten.

Foruden de 30 dræbte er knap 100 personer blevet såret i forbindelse med angrebet, hvor en formodet selvmordsbomber slog til mod en bryllupsfest.

Ingen gruppe har taget skylden for angrebet.

I udtalelsen fra præsidenten siger Erdogan desuden, at der ”ikke er nogen forskel” på Islamisk Stat, den kurdiske oprørsgruppe PKK og Gülen-bevægelsen.

Sidstnævnte orkestrerede det mislykkede militærkup i Tyrkiet i juli, mener Erdogan. I spidsen for bevægelsen står prædikanten Fethullah Gülen, der betegnes som Erdogans ærkefjende.

Ifølge Erdogan har angreb begået af PKK alene i juli kostet 70 mennesker livet i Tyrkiet.

Præsidenten mener, at formålet med angrebene er at skabe splid mellem forskellige befolkningsgrupper i landet som eksempelvis arabere, kurdere og tyrkere.

Han slår fast, at tyrkerne vil vise ”sammenhold, fællesskab og broderskab” trods lørdagens ”provokation” i Gaziantep.

Tidligere har både Islamisk Stat og PKK taget skylden for angreb i Tyrkiet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.