Erfaren bankmand skal rydde op i Ebh

Erik B. Hansen skal sikre "strandingsgodset" efter bankkrak

Med 63 år er Erik B. Hansen tæt på den normale pensionsalder i Danske Bank, men den udfordrende opgave med at rydde op efter Ebh Banks økonomiske kollaps har fået ham til at fortsætte på ubestemt tid.

Med 63 år er Erik B. Hansen tæt på den normale pensionsalder i Danske Bank, men den udfordrende opgave med at rydde op efter Ebh Banks økonomiske kollaps har fået ham til at fortsætte på ubestemt tid.

Med Erik B. Hansen som nyudnævnt administrerende direktør er afviklingen af de tilbageværende værdier i Ebh Bank lagt i hænderne på en person med stor erfaring med ledelse og bankdrift. Den erfaring, der blandt andet er opnået som Danske Banks regionsdirektør i Nordjylland siden 1991, skal sammen med det økonomiske sikkerhedsnet under banken bruges til at sikre en afvikling i god ro og orden. - Allerførst skal jeg i samarbejde med bankens bestyrelse skaffe mig tilstrækkelig indsigt til, at vi kan lægge en strategi for, hvordan bankens aktiver bedst afvikles, siger Erik B. Hansen, der påpeger, at der også umiddelbart ligger en opgave i at stå for ledelsen af den daglige bankdrift, herunder ikke mindst opgaven med at tage hånd om bankens ansatte og kunder, som den nyudnævnte direktør udpeger som værdifulde aktiver. Udover frasalg af afdelinger og datterselskaber handler opgaven om at varetage en betydelig portefølje af større udlån, der primært er baseret på pant i fast ejendom. På posten som administrerende direktør i Ebh Bank afløser Erik B. Hansen Visti Nielsen, der fortsætter i bankens bestyrelse. Visti Nielsen har været beskikket som direktør i banken siden 28. november, da Ebh Bank blev overtaget af et datterselskab af Afviklingsselskabet til sikring af finansiel stabilitet A/S. I den forbindelse blev Ebh Bank, der havde lidt svære tab, tilført 2,4 milliarder kroner i ny kapital. Bankens soliditet er dermed sikret, mens arbejdet med at afvikle bankens virksomhed står på. - Vi glæder os til at byde Erik Hansen velkommen i Ebh Bank, og vi er glade for, at Danske Bank har vist os det hensyn at frigøre Erik Hansen, siger formanden for bankens bestyrelse, Jørn Astrup Hansen. Erik B. Hansen har siden 1991 har haft det overordnede ansvar for bankens aktiviteter i Region Jylland Nord, der omfatter Nordjylland og Skive. At han i en alder af 63 har valgt at forlade den kendte hverdag i Danske Bank, begrunder han med, at han betragter afviklingen af Ebh Bank som en meget spændende opgave, der tidsmæssigt falder meget godt sammen med, at han i 2009 støder på Danske Banks pensionsalder. - Så tingene hænger meget godt sammen, siger Erik B. Hansen, der ikke på nuværende tidspunkt ønsker at udtale sig om strategi og tidshorisont. Erik B. Hansens første arbejdsdag i Fjerritslev er 15. december.