Erfaren dansk double afviser unge landsmænd i EM-finale

Joachim Fischer og Christinna Pedersen fik kamp til stregen af Niclas Nøhr og Sara Thygesen i EM-finalen.

Joachim Fischer/Christinna Pedersen Foto: Scanpix/Jean-francois Monier

Joachim Fischer/Christinna Pedersen Foto: Scanpix/Jean-francois Monier

Erfaringen vandt over ungdommen, da to danske mixeddoubler stod over for hinanden i finalen ved badminton-EM i Frankrig.

Turneringens store overraskelse, den ottendeseedede duo Niclas Nøhr og Sara Thygesen, pressede det mangeårige toppar Joachim Fischer og Christinna Pedersen til det yderste, men storfavoritterne bjærgede alligevel den ventede sejr hjem til slut.

Efter at parrene havde vundet et sæt hver, kom Nøhr og Thygesen ellers flyvende ud til tredje sæt og bragte sig foran både 7-1 og 10-5.

Da begyndte publikum i La Roche sur Yon at kunne skimte en mindre sensation, men Fischer og Pedersen strammede skruen, da det gjaldt allermest.

5-10 blev hurtigt til 10-10, og favoritterne tilspillede sig fem matchbolde ved 20-15.

Nøhr og Thygesen afværgede de to første, men på tredje matchbold sikrede Fischer og Pedersen sig den ventede sejr med cifrene 19-21, 21-13, 21-17.

Det er parrets anden EM-triumf, efter at de også kom øverst på podiet ved EM for to år siden.

Christinna Pedersen snuppede efterfølgende endnu en guldmedalje til samlingen, da hun sammen med Kamilla Rytter Juhl strøg til tops i damedouble.

Parret var storfavoritter i finalen mod hollænderne Eefje Muskens og Selena Piek, og den danske duo levede op til favoritværdigheden med en sejr på 21-18, 21-17.

Senere søndag er der herredoublefinale, som er et rent dansk anliggende mellem Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding på den ene side af nettet og Kim Astrup og Anders Skaarup på den anden side af nettet.

Dermed bliver det til fire danske guldmedaljer i de fem rækker ved EM, hvor Viktor Axelsen slog Jan Ø. Jørgensen i herresinglefinalen.

Kun damesingle fik en ikke-dansk vinder i skikkelse af den spanske verdensmester Carolina Marin.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.