Erfarne Margrete Auken genopstiller til EU-Parlamentet

Efter fire årtier i politik mener SF's Margrete Auken, at hun stadig har en del at byde på.

73-årige Margrete Auken, der sidder i EU-Parlamentet for SF, genopstiller ved valget i 2019 og går efter den fjerde periode i parlamentet. Foto: Scanpix/Claus Bech

73-årige Margrete Auken, der sidder i EU-Parlamentet for SF, genopstiller ved valget i 2019 og går efter den fjerde periode i parlamentet. Foto: Scanpix/Claus Bech

Den erfarne stemmesluger Margrete Auken (SF) går efter at blive valgt for fjerde gang og stiller op til valget til EU-Parlamentet i 2019.

Der er nemlig masser udfordringer at tage fat på - heriblandt klimatruslen og den voksende ulighed, der begge bidrager til en kæmpe flygtningekrise.

- Der er desværre masser at lave endnu. Det havde været fedt, hvis jeg bare kunne slå benene op, men det kan jeg ikke, forklarer hun.

Margrete Auken er fyldt 73 år, men hun mener ikke, at alderen bliver et problem i det politiske arbejde. Selv om hun godt kan mærke, at hun ikke er 65 år længere.

- Jeg er jo ikke purung længere, men Bernie Sanders var 74 år, så det kan man godt. Det er ikke noget problem for mig endnu, siger hun med henvisning til politikeren, der forrige år kæmpede mod Hillary Clinton om at blive Det Demokratiske Partis præsidentkandidat i USA.

Medlemmerne af SF beslutter ved en urafstemning senere på året, hvorvidt hun skal være spidskandidat.

I SF's partitop er der stor opbakning til beslutningen om, at Margrete Auken genopstiller.

- Hendes store erfaring og brændende politiske engagement er i særklasse. Kampen for grøn omstilling og et mere solidarisk Europa er vigtigere end nogensinde, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr i en pressemeddelelse.

Ved valget i 2013 var hun tæt på at hive et ekstra mandat med.

Det var på et tidspunkt, hvor meningsmålingerne var i bund, da partiet sad i regering med Socialdemokratiet og De Radikale.

Margrete Auken meldte sig ind i Socialistisk Folkeparti 3. oktober 1972. Det var dagen efter, at Danmark havde sagt ja til at gå med i det daværende EF, hvilket hun var imod dengang.

Hun er født i Aarhus og er uddannet præst, hvilket hun i sin politiske karriere har lænet sig en del op ad.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.