Alm. Brand har lavere udgifter til vejrskader trods Otto-storm

Trods regn og blæst har Alm. Brand haft lave udgifter til vejrskader i første kvartal. Det påvirker resultat.

Forsikringsselskabet Alm. Brand havde lavere udgifter til vejrskader i første kvartal sammenlignet med året før. (Arkivfoto). <i>Emil Helms/Ritzau Scanpix</i>

Forsikringsselskabet Alm. Brand havde lavere udgifter til vejrskader i første kvartal sammenlignet med året før. (Arkivfoto). Emil Helms/Ritzau Scanpix

Der har været rigeligt med både regn og blæst i årets første tre måneder. Alligevel har forsikringsselskabet Alm. Brand haft lavere udgifter til skader forårsaget af vejret.

Særligt derfor kommer selskabet ud af årets første kvartal med et forsikringsresultat på 205 millioner kroner. Året før tabte Alm. Brand 82 millioner kroner på forsikringsforretningen.

Det viser Alm. Brands regnskab for første kvartal, som er blevet offentliggjort torsdag morgen.

- Jeg er glad for at se en god toplinjevækst samtidig med, at vi i kvartalet har været forskånet for større skader på grund af vejret, siger topchef i Alm. Brand Rasmus Werner Nielsen i en skriftlig kommentar til regnskabet.

- Vores resultat afspejler således både et højere forsikringsresultat og et positivt investeringsresultat.

I juni 2021 købte Alm. Brand konkurrenten Codans danske forretning for 12,6 milliarder kroner. Overtagelsen skete sidste år.

I løbet af årets første tre måneder har Alm. Brand haft erstatningsudgifter til vejrskader for 42 millioner kroner. Det er mindre end halvdelen sammenlignet med året før, hvor udgifterne lå på 92 millioner kroner.

Udgiften til vejrskader i Codan lå på 19 millioner kroner.

Trods en større fortjeneste på forsikringsforretningen, skuffer den alligevel flere analytikeres forventninger ifølge Marketwire.

I regnskabet skriver Alm. Brand, at der generelt har været en høj skadesfrekvens.

Blandt andet har der været mange glatføreulykker og en højere gennemsnitlig udgift til især bygnings- og autoforsikring.

Også Rasmus Werner Nielsen havde forventet et lidt bedre resultat på forsikringsforretningen. Det siger han til Marketwire.

- Noget af det skyldes, at der i marts kom rigtig meget frost og også mere sne, end man måske lige havde regnet med, siger han.

- Det har givet en række ekstraskader, og nogle af dem har været lidt dyrere, end normale bilskader er.

Det ser dog ud til at gå bedre på investeringsfronten for Alm. Brand.

Efter massiv modvind i forhold til investeringsafkastet i 2022, ender afkastet for årets første tre måneder på 149 millioner kroner.

For hele sidste år var investeringsafkastet på minus 373 millioner kroner.

Alm. Brand forventer fortsat, at forsikringsresultatet for hele året ender på mellem 1,2 og 1,4 milliarder kroner.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.