Analytiker: Nye passagertal fra SAS vidner om fremgang

SAS befinder sig fortsat langt fra sine konkurrenter trods melding om passagerfremgang, siger analytiker.

Luftfartsselskabet SAS melder om fremgang i passagertallet for december. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Luftfartsselskabet SAS melder om fremgang i passagertallet for december. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I december fløj knap 1,5 millioner passagerer med luftfartsselskabet SAS, hvilket er en forbedring på næsten 50 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Det viser passagertal, som selskabet har offentliggjort tirsdag formiddag.

Sammenligningsgrundlaget er dog usikkert, da samme periode sidste år var præget af markante coronarestriktioner.

Ikke desto mindre fremstår udviklingen som et lille lysglimt i selskabets mål om genrejsning. Det siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank.

- Jeg læser tallet sådan, at selskabets trafikgenrejsning har fået lidt mere fart efterhånden. Tallet markerer fremgang, i forhold til hvor man ellers har været, siger han.

- Og det er altså afgørende at opleve fremgang med tanke på de besparelser og effektiviseringer, man er i gang med at gennemføre i øjeblikket.

SAS befinder sig dog fortsat milevidt fra luftfartsbranchens øvrige selskaber, pointerer han.

- Der er ingen tvivl om, at SAS er et meget svært sted. Det er tydeligt, når man blandt kigger tilbage på det store underskud fra november.

- Mange andre steder i industrien hersker der jo en eufori, hvor konkurrenter som Ryanair og Lufthansa har været ude med opjusteringer og solide overskud - der er SAS meget langt efter, konstaterer han.

I november indkasserede SAS et underskud på cirka 340 millioner kroner.

Selskabet står midt i en redningskamp, hvor man har søgt om konkursbeskyttelse i USA. Derfor skal nye tal hyppigt meldes ud.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden