Arla skal spare efter massivt pres

Trods et milliardresultat i 2017 skal Arla nu til at spare markant. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Arla skal ud i en sparerunde. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen/arkiv
Erhverv 14. marts 2018 07:26

/ritzau/

- Af respekt for medarbejderne kan jeg ikke kommentere på de to emner. Det er endnu for tidligt i processen, siger Peder Tuborgh til Finans.

Spareplanen blev meldt ud internt i Arla for få dage siden. Peder Tuborgh vil endnu ikke oplyse, hvor stor den samlede besparelse ventes at blive. Han vil heller ikke kommentere, om der bliver tale om fyringer.

- Alene det seneste års kursfald på pund koster os et stort trecifret milliontab i danske kroner, siger Peder Tuborgh.

Det aktuelle pres på Arlas indtjening og konkurrenceevne skyldes blandt andet, at selskabet har en langt større valutaeksponering end konkurrenterne.

- Det har skabt en brændende platform, som gør, at vi må fremskynde og forstærke en række sparetiltag, siger Peder Tuborgh til Finans.

- Allerede i efteråret 2017 igangsatte satte vi et stort flerårigt effektiviseringsprogram, men de seneste måneder er presset på vores indtjening øget.

De seneste måneder er presset på Arlas indtjening og konkurrenceevne blevet voldsomt forstærket, så selskabet nu også overhales af andre konkurrenter.

Finans har tidligere beskrevet, at Arla gennem flere år har været ude af stand til at holde trit med sin vigtigste konkurrent, den hollandske mejerisværvægter Royal Friesland Campina, RCF. Konkurrenten præsterer markant højere indtjening end Arla.

Mellemlederne hos Arla har allerede fået udleveret rammerne for planen. Arla vil i løbet af april afsløre, hvor stor den samlede besparelse bliver, og om planen indebærer fyringer.

Derudover indføres et ansættelsesstop. Det indebærer, at kun de mest kritiske stillinger genbesættes.

Spareplanen indebærer blandt andet, at der skæres voldsomt i al mødeaktivitet, rejseaktivitet, markedsføring, udviklingsudgifter, konsulentudgifter og så videre.

Arlas topchef, Peder Tuborgh, har netop internt i selskabet udstukket rammerne for spareplanen, erfarer Finans.

Mejerigiganten Arla Foods har de seneste måneder været udsat for et stigende økonomisk pres, som nu udløser en omfattende sparerunde i koncernen. Det skriver Finans.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Andre læser

Dagens e-avis

E-avis

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...