Direktør om en 3. limfjordsforbindelse: Den skal på finansloven nu!

- Vi sidder alt for meget i kø, siger direktøren for kontorforsyningsvirksomheden Mogens Daarbak i Aalborg, René Daarbak

René Daarbak, adm. direktør i Mogens Daarbak, er glad for, at en ny forbindelse endelig er prioriteret og med på listen over investeringer. Foto: Henrik Louis

René Daarbak, adm. direktør i Mogens Daarbak, er glad for, at en ny forbindelse endelig er prioriteret og med på listen over investeringer. Foto: Henrik Louis

NORDJYLLAND:Han har længe været træt af de senere års massive køddannelser i tunnelen - altså før coronaen - så nyheden om, at regeringen prioriterer 3. Limfjordsforbindelse er bestemt af den allerbedste slags for René Daarbak, adm. direktør i kontorforsyningsvirksomheden Mogens Daarbak.

- Jeg synes, det er stærkt, og det er helt fantastisk, at vi endelig er med, siger han og tilføjer:

- Man ser jo visionerne i det.

René Daarbak har bare én bøn til politikerne i Folketinget, der i de kommende måneder skal blive enige om, hvilke af projekterne de vil prioritere - og i hvilken rækkefølge. Her kan direktøren ikke forestille sig andet, end at der er enighed om 3. Limfjordsforbindelse.

- De borgerlige havde den jo med i deres regeringsperiode, og nu har socialdemokraterne den med, påpeger han.

Og så må politikerne ellers gerne se at komme i gang - med det samme:

- Jeg håber bare, at investeringen kommer nu og ikke om tre eller fire år. Den skal på finansloven nu, siger han.

Mogens Daarbak har hovedsæde i Gug i Aalborg, og direktøren oplever meget ofte medarbejdere, der har så meget spildtid med at sidde i kø, når de skal krydse fjorden, at det svarer til cirka en halv time dagligt pr. bil.

- Der er masser af spildtid, også inden folk møder på arbejde. De holder i kø og kan ikke møde til tiden, og det et træls for alle parter. De deltager ikke i møder og kommer for sent.

Men det er ikke kun det, der får ham til at være "rigtig glad", for at nu sker der "endelig" noget.

Kontorforsyningsvirksomheden Mogens Daarbak oplever voksende spildtid som følge af trængslerne i trafikken                         Foto: Henrik Louis

Kontorforsyningsvirksomheden Mogens Daarbak oplever voksende spildtid som følge af trængslerne i trafikken Foto: Henrik Louis

- Jeg mener, at det er rigtig stærkt for hele Nordjylland. Det er ikke kun en Aalborg-sag. Vi skal have vækst i Vendsyssel.

Og det har hastet længe, mener han.

- Det er ikke et minut for tidligt at komme i gang, siger han.

René Daarbak er derfor glad, når regeringen er enig i, at alt for mange holder i kø alt for meget, sådan som finansminister Nicolai Wammen (S) sagde på pressemødet torsdag middag om det at binde Danmark bedre sammen.

- Trafikken stopper til, og det hindrer os i at komme frem og tilbage. Det får en betydning for de erhvervsvirksomheder der ligger nord for fjorden.

René Daarbak mener, det handler om, at Vendsyssel ikke bliver hægtet af.

- Hvis man sidder i en situation og skal bygge en ny virksomhed af en hvilken som helst art, så sidder man og kigger på, hvad er det for nogen hindringer, det er for at bygge det ene eller det andet sted - vil man jo bygge syd for fjorden, hvis man har en hindring i, at man ikke kan få sin trafik igennem tunellen, siger René Daarbak.

Han mener også, at den nuværende situation med trafiktrængsel om fjorden har betydning for, hvor man som lønmodtager søger hen.

- Hvis medarbejdere ved, at de skal sidde i kø trekvart time hver morgen - så vælger de måske ikke en virksomhed på den anden side af fjorden - uanset om det er på den ene eller anden side.

- Så kan man ikke få arbejdskraftens fri bevægelighed. Man vil tabe Vendsyssel - herunder Nørresundby - og så vil udviklingen foregå sydpå i stedet for, siger han.

Her kan du læse meget mere om 3. Limfjordsforbindelse

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.