Ejere siger stop: Emma og Christian vinker farvel til blomstereventyr

I tre år har Emma Brandi og Christian Højberg drevet Folium, siden 2021 sammen med Henrik Andersen - nu træder de to medejere ud af virksomheden

I 2021 fusionerede Folium med Din Blomsterhåndværker. Butikken er siden flyttet fra Østerbakken til nyrenoverede lokaler på Nørreallé. Henrik Andersen (tv) driver nu virksomheden videre uden Emma Brandi og Christian Højberg, der træder ud af forretningen for at fokusere på andre projekter. <i>Foto: Bo Lehm</i>

I 2021 fusionerede Folium med Din Blomsterhåndværker. Butikken er siden flyttet fra Østerbakken til nyrenoverede lokaler på Nørreallé. Henrik Andersen (tv) driver nu virksomheden videre uden Emma Brandi og Christian Højberg, der træder ud af forretningen for at fokusere på andre projekter. Foto: Bo Lehm

THISTED:Efter tre år som selvstændige har Emma Brandi og Christian Højberg nu overladt roret i virksomheden Folium - Din Blomsherhåndværker til medejer Henrik Andersen.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Parret vil gerne ud af administrationen og lange arbejdsuger for i stedet at fokusere på idégenerering på deres sideløbende hobbyvirksomheder, fortæller Christian Højberg.

- Når man er butiksejer med åbningstider på døren, så er man ret bundet af, at man skal være til stede i butikken hver dag. Derudover kommer arbejdet med administration, og vi har ikke haft fri i weekender eller i påsken, fordi det har været vores højsæson, siger han.

Skiftet trådte i kraft fra 1. april 2023, og samarbejdspartnere er allerede informeret om ændringen. Men Emma Brandi og Christian Højberg vil også gerne informere kunder og følgere om deres valg:

- Vi har også brugt os selv meget, når vi skulle skabe Foliums brand, så derfor synes vi, at vi gerne vil fortælle bredt om, at vi træder ud af virksomheden, siger Christian Højberg.

Ændringen kommer på baggrund af lange overvejelser og ændringer i markedet. Lønudgifter er stadig den tungeste post, og med etablering af delvis selvbetjeningsbutik er der ikke længere behov for tre ejere/fuldtidsansatte, fremgår det af pressemeddelelsen:

"Henrik har mange års erfaring, både indenfor blomsterbranchen, men også som selvstændig erhvervsdrivende. Henrik har kapaciteten og lysten til at drive og udvikle forretningen fremadrettet, mens Christian og Emma søger nye udfordringer, blandt andet fordi deres sideløbende hobbyvirksomheder har vokset sig større," skriver parterne videre.

Efter et par år på Østerbakken kunne Folium - Din Blomsterhåndværker i februar i år slå dørene op til nyrenoverede lokaler på Nørreallé, hvor der også er etableret delvis selvbetjeningsbutik.

Det er dog ikke flytningen, der har udløst beslutningen om, at Foliums to stiftere vinker farvel- det er nærmere den anden vej rundt, forklarer Christian Højberg:

- Det har hele tiden været planen, at vi ville flytte i de nye lokaler og komme godt på plads, inden vi ville give stafetten videre til Henrik, fastslår han.

Folium - Din Blomsterhåndværker drives nu fremadrettet kun af Henrik Andersen.

Kunder kan fortsat shoppe blomster og buketter i Folium - Din Blomsterhåndværkers nye butik på Nørreallé. <i>Foto: Tobias Nguyen</i>

Kunder kan fortsat shoppe blomster og buketter i Folium - Din Blomsterhåndværkers nye butik på Nørreallé. Foto: Tobias Nguyen

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.