Ejerskifte hos nordjysk revisionsfirma: Per sælger anparterne til Bjørn

Efter 45 år som revisor trapper Per Svenningsen nu ned

Per Svenningsen (til venstre) har valgt at sælge sine sidste anparter i PJ Revision. De overtages af Bjørn Nielsen, der netop er færdiguddannet som statsautoriseret revisor. <i>Collage af fotos fra PJ Revisions hjemmeside</i>

Per Svenningsen (til venstre) har valgt at sælge sine sidste anparter i PJ Revision. De overtages af Bjørn Nielsen, der netop er færdiguddannet som statsautoriseret revisor. Collage af fotos fra PJ Revisions hjemmeside

VENDSYSSEL:Efter mere end 45 år som selvstændig revisor er det ved at være slut for Per Svenningsen. Snart overdrager han den sidste del af sine anparter i nordjyske PJ Revision til Bjørn Nielsen.

I november 2022 bestod Bjørn Nielsen sin eksamen som statsautoriseret revisor - og dermed er alle hindringer for at gennemføre generationsskiftet snart af vejen.

- Nu mangler jeg bare at få tilsendt min autorisation fra Erhvervsstyrelsen, og når jeg har fået den, så er generationsskiftet endeligt gennemført, forklarer Bjørn Nielsen.

Startet i Frederikshavn

Per Svenningsen startede oprindeligt sit revisionsselskab under eget navn i Frederikshavn. 

I 2011 blev selskabet bag PJ Revision så stiftet - og her blev Bjørn Nielsen i 2015 ansat.

Forinden havde Bjørn Nielsen taget sin revisoruddannelse hos BDO i Hjørring - og var også i en periode på et par år ansat som regnskabschef hos Dana Cup i Hjørring.

- Men jeg fandt ud af, at det var ikke den side af skrivebordet, jeg skulle være på. Jeg ville gerne tilbage i revisionsbranchen, og derudover har jeg altid haft lyst til at blive selvstændig, forklarer Bjørn Nielsen.

- Så da jeg i 2015 fik et tilbud om at blive en del af PJ Revision, så var det fra start også med en aftale om, at jeg ret hurtigt skulle købe mig ind i butikken.

To lokationer

PJ Revision har hovedsæde på Brinck Seidelinsgade i Hjørring - men derudover er der også et kontor i Kattegat Siloen i Frederikshavn.

- Det er et firma, der er bygget ligeså stille op, men de seneste fem år er vi vokset - cirka med en ekstra ansat om året. Efter overdragelsen er vi syv fuldtidsansatte - og derudover Per, som så vil fortsætte på lidt nedsat tid i firmaet, forklarer Bjørn Nielsen, der bor med sin kone på Frilandsvej i Hjørring - og parret har en pige på fem år og en dreng på tre år.

Bjørn Nielsen fylder i øvrigt 33 år den 21. januar - præcis samme dato, hvor Per Svenningsen bliver 74 år. 

Bjørn Nielsen bliver vel at mærke ikke eneejer af PJ Revision - revisor-kollegaen Jannick Hausager får i forbindelse med overdragelsen mulighed for at øge sin ejerandel fra 10 til 20 procent.

Overdragelsen af PJ Revision markeres på Vendsyssel Teater med en reception, der finder sted 3. februar.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.