Erhvervslivet er tilfreds med hurtig hjælpepakke

Positivt at virksomheder kan modtage coronahjælp, men anbefalingerne gør støtten usikker, mener erhvervslivet.

Det er godt, at det er gået hurtigt med at lave en aftale om hjælpepakker til de virksomheder, der bliver ramt af de kommende coronarestriktioner. Det siger erhvervslivet.

Restriktionerne indebærer blandt andet et forbud mod at sælge alkohol efter midnat og frem til klokken 5 og blev præsenteret onsdag eftermiddag, og torsdag var der landet en aftale om kompensation.

Hastigheden er vigtig, lyder det fra erhvervsorganisationerne Horesta, SMVdanmark og Dansk Erhverv.

I den nye aftale har virksomhederne ret til kompensation ved en nedgang i omsætningen på 30 procent modsat 45 procent i dag.

Derudover afsættes der blandt andet penge til kompensation for tab af letfordærvelige varer, som er indkøbt til de mange planlagte julefrokoster, som er blevet aflyst.

- Det vil gøre en forskel for mange brancher og virksomheder, men vi kommer ikke uden om, at de berørte igen-igen står i en meget svær situation siger Brian Mikkelsen, som er administrerende direktør i Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Brian Mikkelsen mener, at der er virksomheder, som kan komme i klemme. Det er dem, der er ramt som følge af anbefalinger og ikke et påbud - for eksempel opfordringen til at aflyse firmajulefrokosten.

- Det fremstår noget uklart, hvordan ansvaret skal placeres, når nogen for eksempel aflyser et arrangement som følge af en opfordring.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.