For første gang siden august stiger udbuddet af huse

Ifølge Boligsiden er det en god nyhed for balancen på boligmarkedet, at udbuddet af huse nu er stigende.

Udbuddet af boliger er steget. Men udbuddet er stadig lavere, end hvad det plejer at være. (Arkivfoto). <i>Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix</i>

Udbuddet af boliger er steget. Men udbuddet er stadig lavere, end hvad det plejer at være. (Arkivfoto). Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

For første gang i mere end et halvt år har boligkøberne fået et stigende antal huse at vælge imellem.

Det oplyser Boligsiden i en pressemeddelelse.

Ved indgangen til april er det samlede antal huse til salg steget til knap 23.400. Det er første gang siden udgangen af august 2021, at udbuddet går op, og der bliver sat flere huse til salg hos ejendomsmæglerne.

Konkret er der tale om, at det samlede antal villaer og rækkehuse til salg er øget med 3,7 procent. Det svarer til cirka 850 ekstra huse i udbud i den seneste måned.

Stigningen i udbuddet er endda en udvikling, der er gældende i alle landets fem regioner.

- Udbuddet har været let faldende igennem efteråret og vinteren, men nu har foråret for alvor meldt sin ankomst på boligmarkedet, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- Igennem marts har vi set en stigende lyst blandt sælgerne til at sætte huset til salg, og det er en god nyhed for den generelle balance på boligmarkedet.

Det er ikke kun huse, der er blevet flere af på boligmarkedet. Også for ejerlejligheder og sommerhuse er udbuddet steget.

Den seneste måned er antallet af ejerlejligheder til salg steget med 4,8 procent, og for sommerhuse lyder stigningen på 6,8 procent.

Det hører med til historien, at aktiviteten på boligmarkedet oftest tager til i løbet af foråret, og at det også kaster et større udbud af boliger af sig.

Dertil er det nuværende antal boliger til salg fortsat på et meget lavt niveau.

- Vi har underliggende endnu ikke set en stigning i boligudbuddet, siger Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Det bliver yderst interessant at følge over de kommende måneder, hvor jeg forventer, at udbuddet kommer til at stige.

- Men stiger det ikke mere end normalen, så står vi stadig med et boligudbud, der er omtrent det laveste igennem de seneste 16 år, siger han.

I øjeblikket er der cirka 37.500 boliger til salg. Det er omtrent samme niveau som for et år siden.

Men sammenlignet med for to år siden - det vil sige kort inde i coronakrisen - er det øjeblikkelige udbud 34 procent lavere. For to år siden var der nemlig sat cirka 56.000 boliger til salg.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.