Fortsat indenrigs-fremgang hos Aalborg Lufthavn

Mens indenrigstrafikken for august måned ligger over 2019-niveau, er det samlede passagerantal på 73 procent af august 2019

Indenrigstrafikken går fortsat fremad hos Aalborg Lufthavn. Arkivfoto

Indenrigstrafikken går fortsat fremad hos Aalborg Lufthavn. Arkivfoto

AALBORG:August er som regel den måned, hvor erhvervslivet igen skruer op for aktiviteten efter sommerferien. I år var ingen undtagelse, skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Sammenlignet med juli 2021 har man set en stigning i indenrigstrafikken på 13,1 procent. I august 2021 var der samlet 92.199 rejsende igennem lufthavnen – svarende til 4,4 procent flere passagerer i forhold til sidste måned.

Med 64.400 rejsende til og fra København og Bornholm i august 2021 var der 6,9 procent flere indenrigsrejsende end i august 2019, hvor passagertallet var 60.243.

– Tallene for august viser en meget positiv udvikling for Danmarks største indenrigsrute, hvor de tre flyselskaber DAT, Norwegian og SAS løbende har sat flere fly i luften og billige billetter til salg, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

De kommende måneder får lufthavnen op til 20 daglige afgange til og fra hovedstaden.

Mens indenrigstrafikken har overgået august 2019, svarer det samlede passagerantal til 73 procent af passagertallet for august 2019, hvor der var 126.303 passagerer.

Niels Hemmingsen er dog fortrøstningsfuld i forhold til udenrigsruterne.

– Udenrigstrafikken udvikler sig i den rigtige retning, hvor en del ruter nu efterhånden nærmer sig dét niveau, vi kender fra før Covid-19 pandemien. Dertil kan vi se frem til ruteåbningen af Stockholm i oktober og den helt nye rute til Kaunas i start november, hvor der vil være to ugentlige afgange med Ryanair, siger direktøren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.