Fra New York til Hanstholm: Emilie og Emma har kastet sig ud i et gastronomisk eventyr

De bliver rost af stjernekokke, men mener selv, at lokalmiljøet har den største aktie i deres succes

Emilie Qvist Kjærgaard og Emma Milner har omdannet en grillbar til et spisested med fokus på lokale grøntsager og frisk fisk fra den lokale fiskeauktion. Foto: Claus Søndberg.

Emilie Qvist Kjærgaard og Emma Milner har omdannet en grillbar til et spisested med fokus på lokale grøntsager og frisk fisk fra den lokale fiskeauktion. Foto: Claus Søndberg.

Dette er en artikel fra vores nye erhvervsmedie Vigeur. Vil du læse den i sin fulde længde, så finder du den her.

NORDJYLLAND:Klokken har kun knapt passeret syv, alligevel er der gang i den på industrihavnen i Hanstholm. Der er lys i bygningerne og på fiskekutterne, som lastbiler og gaffeltrucks kører pendulfart mellem.

Men ellers er der mørkt.

Mågerne skræpper og syner endnu større end i Aalborg, og så er der den umiskendelige lugt af salt, Vesterhav, marehalm og fisk – duften af penge, hvis man er fra egnen.

I den største hal, auktionshallen, er der fyldt med mænd i store flyverdragter med headsets på hovedet. Og så er der 31-årige Emma Milner og 26-årige Emilie Qvist Kjærgaard.

De går hjemligt rundt blandt de grønne kasser med rødspætter, torsk og helleflyndere og byder på dagens fangst, der om få timer skal forvandles til fiskeretter i køkkenet på Restaurant Medvind.

De to kvinders pastelfarvede restaurant 50 meter væk.

Midt på Hanstholm Havn, den største fiskerihavn i Danmark, ligger der nemlig et gammelt havne-cafeteria, som i foråret blev genåbnet som restaurant. Det er en smule usædvanligt i sig selv.

Noget andet usædvanligt er den måde, hvorpå Emma Milner og Emilie Qvist Kjærsgaard endte i Hanstholm som succesrige restaurantejere.

Læs historien om deres gastronomiske eventyr på Nordjyskes nye erhvervsmedie Vigeur.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.