Turisme

Kyst- og naturturismen i Danmark når ny rekord

I 2018 nåede kyst- og naturturismen i Danmark igen en rekord i antallet af overnatninger

Den fremragende sommer menes ikke at være den eneste årsag til rekorden.

Den fremragende sommer menes ikke at være den eneste årsag til rekorden.

DANMARK:De foreløbige overnatningstal for kyst- og naturturismen i Danmark i 2018 er netop gjort op, og de dokumenterer endnu et rekordår med en vækst på 1,9 procent svarende til ca. 720.000 overnatninger. Dermed fortsætter fremgangen, der er set i kyst- og naturturismen siden 2015.

Som det største forretningsområde med 70 procent af det samlede antal overnatninger i Danmark (i forhold til storbyturisme og erhvervsturisme) er væksten vigtig for dansk turisme og for de danske landområder. I 2018 bidrog kyst- og naturturismen således med mere end 50 procent af den samlede vækst i dansk turisme.

- Kyst- og naturturismen i Danmark er naturligvis i 2018 hjulpet på vej af det gode vejr, vi har haft, men vi mener ikke, at det er den væsentligste årsag til væksten. Snarere er der tale om, at de danske feriesteder har fået godt fat i de tyske turister, som nyder at komme til kysten i Danmark og opleve fred, ro og smuk natur med familien – ligesom de danske feriegæster, siger Jens Hausted, direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme.

De tyske turister udgør knap 30 procent af alle overnatningerne i dansk turisme samlet – og de danske turister udgør knap 50 procent. Væksten i antallet af tyske overnatninger er særligt positivt set i lyset af, at den tyske feriekalender i år er faldet sammen med den danske, hvor den plejer at ligge senere på året.

Jens Hausted peger desuden på, at et stigende kendskab til Danmark som en spændende destination med store naturoplevelser og et bredt udbud af aktiviteter har været en vigtig årsag til den positive udvikling – hos de tyske såvel som de danske feriegæster.

Hos Dansk Kyst- og Naturturisme har man de senere år iværksat forskellige indsatser, der netop har haft til formål at fremme kyst- og naturturismen i Danmark. For eksempel vækstprojekter i udvalgte områder, der har potentiale til at være vækstmotorer i dansk turisme. Derudover står Dansk Kyst- og Naturturisme bag kampagnen ”Elsker Danmark”, som i år gennemføres for fjerde gang.

Opgørelsen rummer ikke særskilte tal for Nordjylland.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.