Lidt flere kvinder i ledelsen

Kvinderne vinder terræn, men er fortsat langt bagud

Asbjørn Hansen
Foto: Colourbox
Erhverv 14. november 2017 13:09

NORDJYLLAND: NORDJYSKE Medier har endnu en gang opgjort antallet af kvinder og mænd på direktør- og bestyrelsesposter i de største nordjyske virksomheder, og resultatet viser igen fremgang for kvinderne.

Den aktuelle måling viser, at 149 ud af i alt 172 direktører og bestyrelsesmedlemmer i de 20 største nordjyske virksomheder er mænd, mens der altså er 23 kvinder.

Det repræsenterer ikke umiddelbart noget kvantespring i forhold til 2015, da NORDJYSKE Medier sidst tog bestik af kønsfordelingen, og hvor scoren var 141-17 (i 21 virksomheder).

Ruth Emerek, professor emeritus og fra 2000 til 2015 medlem af EU-kommissionens ekspertnetværk om køn og beskæftigelse, er ikke imponeret.

- Der er bestemt plads til forbedringer, især for den store del af virksomhederne, der ikke har kvinder i bestyrelserne, men også for de virksomheder, der har kvinder i bestyrelsen. Fra en kønspolitisk vinkel må man sige, at det er for dårligt, at der ikke er flere kvinder i bestyrelserne, da kvindeandelen af beskæftigede i Danmark er næsten 50 procent, bemærker hun.

Læs mere på NORDJYSKE Plus.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...