Mariager-firma lægger tocifret millionbeløb i satsning på husstandsplast

Aage Vestergaard Larsen A/S satser på ny produktionslinje

Genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager investerer nu et tocifret millionbeløb i en ny produktionslinje

Genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager investerer nu et tocifret millionbeløb i en ny produktionslinje

MARIAGER:Genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager investerer nu et tocifret millionbeløb i en ny produktionslinje, som skal oparbejde husstandssorteret plast til en kvalitet, så det kan bruges til plastprodukter, som kan genanvendes igen og igen.

Det er dermed første gang, at virksomheden går ind på området for husstandsplast. Indtil videre har virksomheden alene beskæftiget sig med plastaffald fra industrien.

Den nye maskine bliver da også kaldt ”en væsentlig del af den fremtidige vækststrategi hos AVL,” i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Søger patent på nyudviklet maskine

I den nye produktionslinje findes en maskine, som Aage Vestergaard Larsen A/S selv har udviklet i et treårigt MUDP-projekt.

Maskinen, som har været under udvikling siden 2013, er en kombineret vaske/sortering/ tørringsmaskine, der skal hjælpe med at opnå en høj kvalitet i genanvendelsen af det husstandssorteret plast.

Virksomheden har nu søgt patent på maskinen, blandt andet fordi ledelsen ser en vækstmulighed i selve opfindelsen, nationalt som internationalt, lyder det i pressemeddelelsen.

- Vores nyudviklede maskine vil være til gavn for hele den internationale plastrecyclings industri som er i vækst verden over. AVLs nye opfindelse kan fordoble plastgenanvendelsen i Danmark!, yder det fra virksomheden.

I Danmark er der årligt 350.000 ton plastaffald, men kun de 60.000 ton genanvendes i dag i Danmark.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.