Miljøstyrelsen går i brechen for udskældte plastikposer

De på overfladen miljøvenlige stofposer får hug i ny analyse, der opfordrer til brug af plastikposer.

Konventionelle plastikposer er bedre for miljøet end eksempelvis muleposer af bomuld. Det viser en ny, stor undersøgelse fra DTU. Foto: Scanpix/Bax Lindhardt
Erhverv 14. marts 2018 11:53

/ritzau/

Der er endda forslag om forbud mod brug af plastikposer i flere lande.

Plastikposer har været meget udskældte de seneste år, da plastikforurening bliver et større og større problem ikke mindst i verdenshavene.

- Plastposen er og bliver det mest miljørigtige posevalg, når man sammenligner med alternativerne, skriver administrerende Thomas Drustrup på organisationens hjemmeside.

- Plastposen er et af de nok mest udskældte plastprodukter i den offentlige debat. Analysen her viser, at kritikken er ubegrundet.

Rapporten vækker ikke overraskende glæde hos interesseorganisationen Plastindustrien.

- Livscyklusvurderingen understreger således, at det er godt for miljøet, hvis vi genbruger vores bæreposer så mange gange som muligt, uanset materialet, skriver Miljøstyrelsen.

- Har du allerede stofposer eller en anden type poser, som du bruger, er det en god idé at blive ved med at bruge dem, indtil de er slidt op.

Den konkluderer, at man skal bruge en papirspose 40 gange, en stofpose i almindeligt bomuld 7100 gange og en stofpose i økologisk bomuld 20.000 gange, før de er bedre alternativer for miljøet.

Undersøgelsen hedder mundret "Life Cycle Assesment of grocery carrier bags".

- Men stofposer belaster miljøet langt mere ved produktionen, fordi bomuldsproduktion kræver mange ressourcer og lægger beslag på et stort areal, skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

- Det kan virke overraskende, at plastposer er det mest miljøvenlige valg.

Det konkluderer en ny, stor undersøgelse fra DTU, der er bestilt af Miljøstyrelsen.

Næste gang der bliver uddelt fordømmende blikke, når en plastikpose ryger på disken i supermarkedet, er der ingen grund til at føle skyldens klamme hånd lægge sig på skulderen. Plastikposerne er nemlig bedre for miljøet end stofposer.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...