Industri

Nordjyder slår sig ned i Afrika: Åbner værksted på havn i Namibia

Selskab med hovedbase i Frederikshavn vil levere service til voksende maritim branche

- Vi forventer os meget af den ny afdeling i Namibia, siger Kristian Kaasing Larsen, senior vice president i VMS Group.Privatfoto

- Vi forventer os meget af den ny afdeling i Namibia, siger Kristian Kaasing Larsen, senior vice president i VMS Group.Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Den maritime servicevirksomhed VMS Group A/S med hovedsæde i Frederikshavn åbner eget værksted i Namibia i det sydvestlige Afrika.

Som den eneste havn med servicefaciliteter mellem Cape Town i Sydafrika og De Kanariske Øer er Walvis Bay på Namibias vestkyst et nøgleområde for skibsfarten i det østlige Atlanterhav.

Her er også et hastigt voksende marked indenfor offshore og fiskerflåden. Det er baggrunden for at etablerere sig i Walvis Bay i Namibia, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

VMS Group A/S servicerer blandt andet motorer, gear og propeller til skibe, ligesom man har kunder i offshore-industrien. I Frederikshavn arbejder cirka 100 medarbejdere, mens en afdeling i Rio de Janeiro i Brasilien har 55 ansatte.

VMS Group samarbejder med det namibisk-ejede W. Dresselhaus Engineering om etableringen af et 420 kvadratmeter stort værksted i Namport, Walvis Bay.

Område i udvikling

- Vi venter os meget af denne strategiske udvidelse af vores internationale aktiviteter. Det lokale skibsværft i Walvis Bay er kommet godt i gang, og en kæmpe containerterminal er under opbygning. Samtidig er der netop fundet en stor olieforekomst i farvandet ud for Namibia, siger Kristian Kaasing Larsen, der er seniorvice president i VMS Group.

De seneste fire år har han været udstationeret i Brasilien for at opbygge afdelingen i Brasilien.

- I begyndelsen vil vores værksted i Walvis Bay være bemandet med en dansk supervisor og en stab af medarbejdere fra vores brasilianske afdeling. På længere sigt er det planen, at vi gerne vil rekruttere lokalt, i det omfang det er muligt, siger Kristian Kaasing Larsen.

Han vurderer, at olie- og gasområdet efter nogle svære år er på vej op igen.

- Alene i juli blev der på verdensplan reaktiveret 24 rigge, og hver borerig er afhængig af tre-fire supplybåde, så markedet er der. Samtidig er der alene i Walvis Bay 12 fiskefabrikker og en lokal fiskerflåde på omtrent 140 fartøjer. Og endelig er vi i forvejen i området, når vi har kunder, der kræver service, forklarer Kristian Kaasing Larsen.

Fra værkstedet i Walvis Bay vil VMS Group tilbyde service og vedligehold af alle typer dieselmotorer, turboladere og gear. Det gælder såvel fartøjer, der lægger til kaj i Afrika, som service under medsejlads.

VMS Group A/S havde i 2018 170 medarbejdere. Koncernens bruttofortjeneste var 135 millioner og resultatet efter skat var 1,6 millioner kroner.

VMS Group A/S er ejet af Morten Rokkedal Vestergaard fra Sæby.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst