Nordjysk vækstkomet vinder fornem designpris: - Det her åbner døre for os

Hovedtelefon og en powerbank fra nordjysk designfirma vinder over tusindvis af konkurrenter

Hovedtelefonen Touchit samt den trådløse oplader og powerbank Chargit har netop vundet Red Dot Awards. PR-foto

Hovedtelefonen Touchit samt den trådløse oplader og powerbank Chargit har netop vundet Red Dot Awards. PR-foto

AALBORG:5500 produkter fra 55 lande var indstillet i den kategori, hvor Sackit netop har vundet to Red Dot Awards, som er en af verdens mest prestigefyldte designerkonkurrencer, der afholdes årligt.

Red Dot Design Award

Har eksisteret siden 1955 og betragtes som én af verdens største og mest fornemme designkonkurrencer. Der uddeles priser inden for kategorierne Product Design, Brands & Communication og Design Concept.

I produktkategorien, hvor SACKit har vundet sine to priser, har der i år været indstillet over 5.500 produkter fra 55 lande. De mange produkter er blevet vurderet af en uvildig jury bestående af omkring 40 internationale eksperter. Foruden det æstetiske element bedømmes de indstillede produkter på baggrund af en lang række kriterier; herunder innovation, materialekvalitet, funktionalitet og bæredygtighed.

- Jeg er mega glad og ekstremt stolt. Det er et kæmpe skulderklap for os, at en så anerkendt organisation som Red Dot bekræfter os i, at vores produkter er lige så fede, som vi selv synes. For mig er det noget af det største, vi kan opnå, siger Kristoffer Glerup, stifter og administrerende direktør, Sackit.

Det er hovedtelefonen Touchit samt den trådløse oplader og powerbank Chargit, der har vundet priserne. De er udført i aluminium, hvor mange af konkurrenternes er i plast. Hovedtelefonen er en såkaldt over "ear model", der i følge producenten spiller lige så godt som "over ear" modeller. Den har også "active noise" cancellation.

Sackit er til stede i 26 lande og har en 2-cifret millionomsætning. Omsætningen er steget voldsomt over de seneste år. I år ventes den at stige med 50 procent.

Virksomheden leder pt. efter en eksportmanager, der kan hjælpe med at fastholde den store vækst. Her kan designpriserne bruges.

Kristoffer Glerup (tv.) og Peter Rasmussen er indehavere af Sackit. PR-foto

Kristoffer Glerup (tv.) og Peter Rasmussen er indehavere af Sackit. PR-foto

- I lande, hvor de ikke kender os så godt i forvejen, vil Red Dot være et kvalitetsstempel. Så jeg er slet ikke i tvivl om, at det her åbner døre for os i udlandet, siger Kristoffer Glerup.

Priserne overrækkes mandag 8. juli ved en gallafest i Aalto-Musiktheater i den tyske by, Essen. SACKit vil herefter, sammen med de øvrige vindere, indgå i den officielle Red Dot-udstilling ”Design On Stage” i Red Dot Design Museum Essen.

Sackit

Grundlagt i 2012 og har hovedsæde i Aalborg. Selskabet er ejet af Peter Rasmussen og Kristoffer Glerup.

Firmaets hovedaktivitet er udvikling og salg af blandt andet sækkestole, puder og højttalere.

Produkterne bliver i dag solgt til 26 forskellige lande. 30 procent af eksporten er fra Norge, Sverige, Finland og Tyskland som de vigtigste markeder.

Sackit har eget lager og står også selv for indkøbene. Produkt- og designudviklingen sker blandt andet i samarbejde med eksterne designere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.