Nu kan du flyve til nye rejsemål fra Aalborg

Aalborg Lufthavn fortsat påvirket af corona-krisen, men det lysner

Det lysner for Aalborg Lufthavn, som har fået nye rejsedestinationer. Foto: Aalborg Lufthavn

Det lysner for Aalborg Lufthavn, som har fået nye rejsedestinationer. Foto: Aalborg Lufthavn

NORDJYLLAND:Corona-pandemien og restriktioner dæmper fortsat rejselysten, og det fremgår tydeligt af passagertallene i Aalborg Lufthavn.

I januar i år var der 59.195 rejsende til og fra den nordjyske lufthavn - det er omtrent en halvering i forhold til januar 2019, året før pandemien.

Nogle flyselskaber har valgt at stoppe ruter fra Aalborg midlertidigt.

- Udenrigsruter med Ryanair og SAS har i en kortere periode været sat på pause, men her i starten af februar kommer der fly igen til både London og Oslo. Samtidig kommer charterprogrammet helt op at køre igen fra midt februar, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen i en pressemeddelelse fra Aalborg Lufthavn.

Nye rejsemål

Udenrigsruterne forventes at være tilbage på fuld kapacitet i løbet af marts.

Derudover kommer der nye destinationer:

Fra april starter Bravo Tours direkte flyvning fra Aalborg til den græske ferie-ø Zakynthos, mens det tyrkiske flyselskab Corendon Airlines vil flyve fra Aalborg Lufthavn til Antalya i Tyrkiet med start 10. april. Derefter er der afgange hver torsdag og søndag til 6. november.

Ryanair genåbner sin rute fra Aalborg til Stansted London her i februar, men selskabets ruter fra Aalborg til Kaunas i Litauen samt Stockholm er fortsat på pause.

Også indenrigs-flytrafikken mellem Aalborg og København har været påvirket. Passagertallet på indenrigsruten var i januar i år knap 70 procent af tallet i samme måned i 2019.

- Blandt andet isolationskrav har gjort, at flere virksomheder fravalgte de fysiske møder. Samtidig var nedlukningen af kulturlivet medvirkende til, at fritidsrejsende hellere ville tage weekendturen til København på et senere tidspunkt, siger Niels Hemmingsen.

Flere fly til København

Lufthavnsdirektøren tilføjer:

- I takt med, at udlandet forventes at løfte deres restriktioner, ser vi også flere daglige afgange fra både SAS, Norwegian og DAT til København. Når vi går ind i foråret og sommerprogrammet, vil de være tilbage med fuldt program og over 20 daglige afgange, tilføjer han.

Indenrigsflyvninger mellem Aalborg og København udgør langt den største trafik i den nordjyske lufthavn.

I januar i år fløj 41.869 passagerer indenrigs, mens 10.296 fløj med udenrigsruter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.