Rederiet Norden vender minus til plus

Rederiet Norden endte med et pænt plus i første kvartal og nyder godt af efterspørgslen på tankskibe.

Rederiet Norden har fået en solid start på regnskabsåret og har i modsætning til første kvartal sidste år lagt ud med sorte tal på bundlinjen frem for røde.

Selskabet opnåede i årets første tre måneder et resultat på 117 millioner dollar (822 millioner kroner) mod et underskud på 15 millioner dollar sidste år.

Norden er i gang med at reducere sin flåde af tørlastskibe for i stedet at satse mere på tankskibe, og det har altså givet pote.

Det er lykkedes at sælge seks tørlastskibe til de højeste prisniveauer i 10 år, samtidig med at man har kunnet udnytte de voldsomme bølger inden for transport af olie til at øge omsætningen betragteligt.

Mens man i første kvartal sidste år kun omsatte for 604 millioner dollar, er toplinjen næsten fordoblet i samme periode i år til 1088 millioner.

Selskabets administrerende direktør, Jan Rindbo, siger om regnskabet:

- Ved at tilpasse vores markedseksponering fra tørlast til tank kombineret med fordelagtig positionering af skibe i et stærkt forbedret tankmarked over de seneste uger forventer Norden et resultat for året på mellem 270 og 350 millioner dollar.

Norden driver i alt 541 skibe og fragter på årsbasis mere end 140 millioner ton gods og olie.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden