Regionen er bekymret over massiv centralisering

Den udvikling vil hverken komme virksomhederne til gavn eller styrke væksten og jobskabelsen i hele landet

Regionsrådets Udvalg for Regional Udvikling har sendt brev til erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Regionsrådets Udvalg for Regional Udvikling har sendt brev til erhvervsminister Brian Mikkelsen.

NORDJYLLAND:Heller ikke i Region Nordjylland bliver forslagene om, hvordan arbejdet med erhvervsfremme fremover skal organiseres, modtaget med begejstring. Tværtimod.

I et brev til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) udtrykker medlemmerne af Regionsrådets Udvalg for Regional Udvikling bekymring over de forslag, der står at læse i Forenklingsudvalgets udspil, der blev offentliggjort 6. april. Bl.a. foreslår udvalget, at de midler til erhvervsfremme, som i dag udmøntes regionalt, for fremtiden skal udmøntes nationalt.

"Vi mener, at forslaget medfører en massiv centralisering af erhvervsfremmeindsatsen, som hverken vil komme virksomhederne til gavn eller styrke væksten og jobskabelsen i hele landet", skriver politikerne i brevet til ministeren.

"Alene tanken om at man fra ét sted i Staten kan træffe kompetente beslutninger om præcis hvilke indsatser, der bedst understøtter væksten for virksomhederne i de forskellige dele af Danmark, det er en tanke, som ikke harmonerer med den mangfoldige virkelighed, som danske virksomheder møder i hverdagen", fortsætter de.

Budskabet til ministeren er, at man fra Regionens side gerne medvirker til forenkling og afbureaukratisering på erhvervsfremmeområdet

"Det må dog ske på en måde, så vi fastholder hele hovedformålet med erhvervsfremme: At sikre gode vækstvilkår for vores virksomheder i hele Danmark. Det sker ikke gennem en centralisering af både økonomi og kompetence. Tværtimod", hedder det.

Blandt afsenderne af brevet af brevet, er flere politikere, Brian Mikkelsen kender fra Christiansborg. Det er det tidligere konservative folketingsmedlem Tage Leegaard, tidligere folketingsmedlem Per Bisgaard (V) og tidligere folketingsmedlem og minister Ole Stavad (S). jl

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.