Strejkende skraldemænd opløser blokade på Amager

I cirka tre timer onsdag blokere strejkende skraldemænd indgangen til energianlæg på Amager.

Strejkende skraldemænd har onsdag blokeret indgangen til energianlægget Amager Bakke, der også tidligere kendt som Amagerforbrændingen, i cirka tre timer. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Strejkende skraldemænd har onsdag blokeret indgangen til energianlægget Amager Bakke, der også tidligere kendt som Amagerforbrændingen, i cirka tre timer. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I tre timer onsdag morgen var indgangen til Amager Bakke, også tidligere kendt som Amagerforbrændingen, blokeret af strejkende skraldemænd.

Blokaden startede omkring klokken seks onsdag morgen og blev opløst omkring klokken ni.

Omkring 550 skraldemænd i København og på Frederiksberg har nedlagt arbejdet. Fagbladet 3F kunne tirsdag berette, at der er tale om en strid mellem skraldemændene og Amager Ressource Center (ARC).

ARC har onsdag været i kontakt med politiet for at få blokaden brudt, og politiet har også været til stede og opfordret til at opløse blokaden.

Selv om blokaden er opløst fortsætter arbejdsnedlæggelsen.

Skraldemændene mener ifølge fagbladet, at ARC har brudt en aftale om skraldemændenes arbejdsvilkår. Der er ikke tale om løn, men andre vilkår fortalte Mike Stirling, der er afdelingssekretær for 3F Kastrup, til Fagbladet 3F.

ARC bestrider den udlægning.

- 3F og renovationsmedarbejderne har gentagne gange fremført, at ARC skulle være løbet fra en indgået aftale i sidste uge. Det er ARC magtpåliggende at understrege, at det ikke er tilfældet, siger Helena Hasselsteen Nielsen, der er chef for affaldsindsamling hos ARC.

- Efter et dialogmøde tirsdag om de københavnske renovationsmedarbejderes fremtidige arbejdsvilkår modtog ARC en mail med udkast til en arbejdstidsaftale fra tillidsrepræsentanterne.

- Men udkastet havde aldrig været drøftet med ARC. Og ARC måtte konstatere over for 3F, at en aftale ikke kan indgås uden modpartens accept.

Tirsdag har ARC fået arbejdsrettens ord for, at skraldemændene har nedlagt arbejdet i strid med deres overenskomst.

De strejkende skraldemænd henter normalt skrald i København, på Frederiksberg og på Amager.

Helt præcist er det i Københavns Indre By, Christianshavn, Tårnby, Dragør, resten af Amager, Vesterbro, Østerbro, Nørrebro, Nordvestkvarteret, Valby, Brønshøj, Husum og Frederiksberg.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.