Thomas er sommelier og alkoholiker: - Jeg lærte en helvedes masse på kanten af livet

Thomas Lysgaard er blandt verdens bedste inden for sit felt. Det kan også slå ham ihjel, hvis han ikke kontrollerer sit forbrug - men Thomas er ikke bitter over at være en del af den statistik. Han er taknemmelig over, hvad han lærte på kanten.

Han var egentlig ingeniørstuderende, men Thomas Lysgaard kedede sig på universitetet og kom i lære som tjener i 1987.  <i>Foto: Caroline Bundgaard</i>

Han var egentlig ingeniørstuderende, men Thomas Lysgaard kedede sig på universitetet og kom i lære som tjener i 1987.  Foto: Caroline Bundgaard

AALBORG:Vi er halvvejs gennem interviewet, da telefonen brummer insisterende på cafébordet mellem os.

Thomas Lysgaard vender skærmen opad og udsætter alarmen. Antabus står der efterfulgt af et rødt hjerte.

Det er snart tid til dagens pille, og han fortæller levende om den gavnlige effekt – uden at registrere de nysgerrige blikke fra cafégæsterne omkring sig.

Thomas Lysgaard skammer sig ikke. Tværtimod er han stolt over, hvad han har bedrevet på trods af sit misbrug. På trods af den kroniske sygdom, som alkoholisme er, også nu hvor han er ædru.

To gange er han kåret som Danmarks bedste vintjener, og han har cementeret sit navn på verdensscenen ved flere mesterskaber.

Ironien er ikke tabt på ham – men Thomas Lysgaard er ikke længere bitter over at være blandt de 140.000 danskere, som er afhængige af alkohol og bør holde sig fra det.

Han betragter sin dødedans og den maniske rus som forudsætningen for, at han blev så god til sit arbejde.

Læs Thomas Lysgaards gribende historie i den fulde artikel på Vigeur, Det Nordjyske Mediehus’ personlige erhvervsmedie.

Du finder artiklen gratis her.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.