To tredjedele af alle flyvninger i Aalborg Lufthavn er forsvundet

250 medarbejdere - eller 85 procent af de ansatte - er nu sendt hjem

To tredjedele af alle flyvninger til og fra Aalborg Lufthavn er forsvundet på grund af corona-krisen. Arkivfoto

To tredjedele af alle flyvninger til og fra Aalborg Lufthavn er forsvundet på grund af corona-krisen. Arkivfoto

AALBORG:Helt som ventet på grund af coronakrisen er Aalborg Lufthavn ramt af lav aktivitet.

Flyselskaberne har aflyst størstedelen af deres flyvninger til og fra Aalborg Lufthavn - og som følge heraf ses en markant tilbagegang i marts 2020 i forhold til samme måned sidste år. Det oplyser Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

I begyndelsen af marts tikkede det ind med de første aflysninger af fly ud af Aalborg Lufthavn. Da Udenrigsministeriet senere i marts, nærmere bestemt den 13., gik ud og frarådede alle ikke-nødvendige rejser til hele verden til og med den 13. april, accelererede aflysningerne. Samlet set kommer marts 2020 derfor ud med en forventet tilbagegang på 66,7 procent i forhold til marts 2019.

- Vi er én blandt de fire danske lufthavne, der er i drift, men kører på lavt blus med 1-3 daglige afgange til København med SAS alt afhængig af hvilken ugedag, vi ser på. Vi har sendt 85 procent svarende til cirka 250 medarbejdere hjem på trepartsaftalen, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen i pressemeddelelsen.

Mens der kun er ganske få passagerer gennem lufthavnen i disse dage, er aktivitetsniveauet omkring vedligeholdelse af lufthavnes faciliteter skruet op.

- Vi udfører i øjeblikket reparation og vedligeholdelse af flystandpladserne til de store kommercielle fly og etablerer nye flystandpladser til mindre privatejede fly. Samtidig udbygger vi vores Dutyfree-område med flere kvadratmeter. Endelig udvider vi med yderligere 10 nye ladestandere til el-biler på vores parkeringsområde, da vi ser en øget efterspørgsel på det område blandt vores rejsende, slutter Søren Svendsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef færdig
Luk