Sommerhusbranche

Udlejningsboom: Flere fejrer jul og nytår i sommerhus

Sol og Strand oplever stigende udlejning i juleferien

Direktør Per Dam fra Sol og Strand melder om fremgang i udlejningen til jul og nytår

Direktør Per Dam fra Sol og Strand melder om fremgang i udlejningen til jul og nytår

NORDJYLLAND:Flere fejrer jul og nytår i sommerhus.

Det konstaterer det nordjyske udlejningsbureau Sol og Strand, som de seneste år har mærket stigende efterspørgsel på sommerhuse på netop den tid af året.

Hvordan julen i år nøjagtigt ender med, når det gælder antallet af bookinger, er endnu uvist. Men Sol og Strand forventer en stigning, og ikke kun i julen.

- I de senere år er der også sket en udvikling i antallet af bookinger hen over nytåret, en stigning på syv procent i perioden 2016-2018, siger administrerende direktør Per Dam, Sol og Strand Feriehusudlejning, i en pressemeddelelse.

Så mange feriehuse er udlejet i december

Antallet af såkaldte husuger booket i december:

2017: 10.300 husuger booket.

2018: 12.400 husuger booket.

2019: 14.700 husuger indtil videre booket i december.

Kilde: Feriehusudlejernes Brancheforening

I 2016 til og med 2018 har der været en stigning på 44 procent i antallet af gæster, der har fejret juleaften i feriehuset.

– Vi oplever, at et stigende antal gæster søger i sommerhus i julen og i nytåret. Min vurdering er, at det skyldes en tendens til, at folk søger nærhed, afslappethed og det fællesskab, der ofte opstår, når man er sammen i et sommerhus, siger Per Dam.

Feriehusudlejernes Brancheforening, der er paraplyorganisation for udlejningsbureauerne i Danmark, bekræfter en stigende interesse for udlejning af feriehuse i julen.

– December og i særdeleshed juleferien er så småt ved at blive en A-periode. Dog er den ikke helt på højde med sommerferien og de mest populære uger i foråret og efteråret endnu. Men det kan komme, lyder det fra vicedirektør Poul Fejer Christiansen fra brancheforeningen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.