Erhvervsdrivende vil finde sammen

Stiftende møde i en erhvervsforening for Bjergby, Mygdal og omegn

Ulrik Jes Hansen, medinitiativtager til erhvervsforeningen for Bjergby-Mygdal: Vi skal selv løfte os op. Arkivfoto: <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Ulrik Jes Hansen, medinitiativtager til erhvervsforeningen for Bjergby-Mygdal: Vi skal selv løfte os op. Arkivfoto: Foto: Kim Dahl Hansen

BJERGBY / MYGDAL: Erkendelsen er kommet til en række erhvervsdrivende i Bjergby og Mygdal: kun hvis vi står sammen, kan vi sikre vore små samfunds trivsel og udvikling.

Derfor agter de torsdag aften at stifte en erhvervsforening, der skal dække begge landsbyer og omegnen. Mødet foregår på herregården Odden fra kl. 19.

- Vi satser stærkt på også at få egnens landmænd med, fortæller en af initiativtagerne, fiskeribiolog Ulrik Jes Hansen, Mygdal.

Udspringet var en møderække i efteråret under det samlende spørgsmål ”Hvad skal dit hus koste om fem år?”.

- Vi har indset, at der ikke kommer nogen og hjælper os, hverken fra stat eller kommune. Vi skal selv løfte os op, men det er en fordel at stå samlet overfor kommunen og f.eks. Væksthus Nordjylland, siger Ulrik Jes Hansen.

Fælles indsats

Helt konkret kan en fælles, systematisk indsats for energirenovering af områdets huse - foretaget af de lokale håndværkere - være med til at sikre deres værdi og salgbarhed.

Blandt andre tanker, initiativgruppen har gjort sig om foreningens opgaver, er muligheden for samarbejde om administration og løsning af de plagsomme bureaukratiske forpligtelser, der fører med sig at drive virksomhed.

Det kan også være fælles markedsføring og udvikling af nye indtægtskilder.

- For eksempel ved vi, at mange nordmænd gerne vil holde hest. Det er rigtigt dyrt i Norge, men der kan være folk her på egnen, som kan tilbyde opstaldning og pasning. Vi skal bare i kontakt med de rigtige nordmænd, forklarer Ulrik Jes Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.