Frederikshavn

Erhvervsliv håber på hurtigere lokalplaner

Erhvervsfolk håber, at byrådet vil forkorte sagsbehandlingstid

FREDERIKSHAVN:Hurtigere sagsbehandling af lokalplanerne er vigtigt for erhvervslivet.

Derfor går Karl Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsråd, og erhvervsdirektør Niels Christensen nu ud og bakker op om det forslag, der skal behandles i byrådet på onsdag.

Hvis forslaget vedtages, så får plan- og miljøudvalget og økonomiudvalget i særlige tilfælde mulighed for at vedtage lokalplaner. Hidtil har det været sådan, at alle lokalplaner skal godkendes i byrådssalen.

Hvis forslaget vedtages, vil sagsbehandlingstiden i visse tilfælde kunne forkortes med to-fire uger.

- Det er positivt, at kommunen arbejder for at nedbringe sagsbehandlingstiden. Det er et afgørende parameter for erhvervsvenligheden, at det er hurtigt og fleksibelt at udvide sin produktion eller etablere sin virksomhed i kommunen, siger Karl Erik Slynge, der suppleres af Niels Christensen.

- Arbejdspladserne kommer ikke af sig selv, så kommunen har virkelig brug for at fokusere på at være så erhvervsvenlig som muligt. Frederikshavn Kommune har allerede gjort et flot stykke arbejde, som sidste år resulterede i, at kommunen gik 32 pladser frem i Dansk Industris undersøgelse af erhvervsvenligheden. Dette er endnu et skridt i den rigtige retning, siger han.

Det er et enigt plan- og miljøudvalg samt et flertal i økonomiudvalget, der har anbefalet byrådet at nikke ja til ændringen.

Både SF, Enhedslisten og Pia Karlsen (V) har dog ytret modstand mod idéen, så det vil formentlig føre en del debat med sig, når byrådet onsdag behandler sagen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst