Erhvervsliv ønsker flyrute

Trods ønske fra flere firmaer om fly til København mangler lyst til at investere

Mange firmaer ønsker Thisted-København flyruten tilbage. Men Thisted Kommune er ikke umiddelbart varm på at investere i lufthavnen. Arkivfoto

Mange firmaer ønsker Thisted-København flyruten tilbage. Men Thisted Kommune er ikke umiddelbart varm på at investere i lufthavnen. Arkivfoto

THY-MORS:De firmaer i Thy og på Mors, som Thisted Dagblad har talt med om udsigten til direkte fly igen fra Thisted Lufthavn til København og Kastrup, er alle sikre på, at en del af deres rejser med det samme vil blive flyttet fra eksempelvis Aalborg.

- En eller anden skal jo betale, siger økonomichef Jens Erik Majgaard fra BILA i Nykøbing om den arbejdstid, der i øjeblikket bruges på at køre til enten Aalborg, Tirstrup eller Billund.
Men trods et ønske om at kunne vende tilbage til ”blot” at skulle køre til Tved for at rejse til København eller videre ud i verden, så er det springende punkt: Omkostningerne til at få opgraderet lufthavnen til trafiklufthavn igen.
Hos Thisted Kommune har man ikke de måske fire millioner kroner, som det er beregnet til at koste, og firmaerne i Thy og på Mors har heller ikke umiddelbart pengene:
- Det må vel være en offentlig opgave at sikre en god infrastruktur, siger Jens Jørgen Henriksen, formand for Slagteriet Tican og næstformand i Danske Slagterier.
Han er en af de personer i erhvervslivet, som ofte må tage turen til Aalborg for at kunne flyve til København, og han ville meget gerne se en genoplivning af flyruten.
Men om der er penge i kommunekassen, er en anden sag:
- Jeg vurderer, at der næppe er politisk opbakning til en investering i den størrelse uden sikkerhed for, at der skal flyves i en længere periode, siger Henning Holm (S), som mandag orienterede udvalget for miljø og teknik om sagen.
Hos Sun-Air, der har overvejet at genoptage flyvningen vil man nu gå i dialog med Thisted Kommune.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.