Erhvervslivet begræder udskudt 2025-plan

Det er en streg i regningen, at regeringen har udskudt sin store 2025-plan, der skulle have skabt vækst.

Vækst Foto: Free/Colourbox

Vækst Foto: Free/Colourbox

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og regeringen har udskudt sin store 2025-plan. Det bringer alt andet end glæde hos det danske erhvervsliv, der savner økonomisk vækst.

2025-planen blev præsenteret som en vækstplan, der via greb som eksempelvis pension, skat og regler for investering skulle have sat skub i økonomien.

Men de politiske forhandlinger trækker ud, og derfor er en aftale nu udskudt.

- Vi synes, at der er behov for en vækstpakke, så Danmark kan komme ud af den ti år lange vækstkrise, vi er i.

- Derfor er det en skam, at planen nu er udskudt, siger underdirektør i interesseorganisationen Dansk Erhverv Geert Laier Christensen.

Samme melding kommer fra interesseorganisationen Dansk Industri.

- Det er helt afgørende for os, at der kommer en ambitiøs 2025-plan, der både gør noget for at styrke beskæftigelse og løfte produktiviteten.

- Vi bliver nødt til at tage livtag med nogle af de virkemidler, der kan sikre, at det er attraktivt at investere i Danmark, og at virksomhederne har adgang til de medarbejdere, de har brug for, siger vicedirektør i Dansk Industri Kent Damsgaard.

Arbejdsløsheden er faldet i flere år og reallønnen - lønstigninger, der ikke er mødt af tilsvarende inflation - er steget. Alligevel mener begge organisationer, at det er vigtigt med politiske indgreb.

- Udfordringen er, at vi gerne vil have, at den positive udvikling fortsætter. Uden vækst og en forbedring af produktiviteten er det uholdbart.

- Hvis firmaerne bliver nødt til at sige nej til ordrer, fordi de ikke kan skaffe medarbejdere, eller ikke får dem, fordi de har dårlige produkter.

- Det vil også ramme den almindelige dansker, siger Kent Damsgaard.

Både Danske Industri og Dansk Erhvervs vurderer, at det ikke er afgørende, om en stor 2025-plan kommer lige med det samme, men at den kommer.

- Om der bliver lavet en finanslov først, det er ikke et problem. Men det er afgørende, at der kommer en plan, siger Geert Laier Christensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.