Erhvervslivet begræder udskudt 2025-plan

Det er en streg i regningen, at regeringen har udskudt sin store 2025-plan, der skulle have skabt vækst.

Vækst Foto: Free/Colourbox

Vækst Foto: Free/Colourbox

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og regeringen har udskudt sin store 2025-plan. Det bringer alt andet end glæde hos det danske erhvervsliv, der savner økonomisk vækst.

2025-planen blev præsenteret som en vækstplan, der via greb som eksempelvis pension, skat og regler for investering skulle have sat skub i økonomien.

Men de politiske forhandlinger trækker ud, og derfor er en aftale nu udskudt.

- Vi synes, at der er behov for en vækstpakke, så Danmark kan komme ud af den ti år lange vækstkrise, vi er i.

- Derfor er det en skam, at planen nu er udskudt, siger underdirektør i interesseorganisationen Dansk Erhverv Geert Laier Christensen.

Samme melding kommer fra interesseorganisationen Dansk Industri.

- Det er helt afgørende for os, at der kommer en ambitiøs 2025-plan, der både gør noget for at styrke beskæftigelse og løfte produktiviteten.

- Vi bliver nødt til at tage livtag med nogle af de virkemidler, der kan sikre, at det er attraktivt at investere i Danmark, og at virksomhederne har adgang til de medarbejdere, de har brug for, siger vicedirektør i Dansk Industri Kent Damsgaard.

Arbejdsløsheden er faldet i flere år og reallønnen - lønstigninger, der ikke er mødt af tilsvarende inflation - er steget. Alligevel mener begge organisationer, at det er vigtigt med politiske indgreb.

- Udfordringen er, at vi gerne vil have, at den positive udvikling fortsætter. Uden vækst og en forbedring af produktiviteten er det uholdbart.

- Hvis firmaerne bliver nødt til at sige nej til ordrer, fordi de ikke kan skaffe medarbejdere, eller ikke får dem, fordi de har dårlige produkter.

- Det vil også ramme den almindelige dansker, siger Kent Damsgaard.

Både Danske Industri og Dansk Erhvervs vurderer, at det ikke er afgørende, om en stor 2025-plan kommer lige med det samme, men at den kommer.

- Om der bliver lavet en finanslov først, det er ikke et problem. Men det er afgørende, at der kommer en plan, siger Geert Laier Christensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst