Erhvervslivet: Drop nu den fedtafgift

Vi sender arbejdspladser direkte ud af landet, hvis ikke fedt- og sukkerafgiften droppes, mener erhvervslivet.

Erhvervslivet: Drop nu den fedtafgift

De holder lige nu vejret, krydser fingre og håber på det bedste i de danske erhvervsorganisationer, efter at det søndag højst overraskende kom frem, at der igen forhandles om den omdiskuterede fedt- og sukkerafgift.

Erhvervslivet har en utvetydig opfordring til politikerne:

- Lad være med at hæve afgifterne. Det kommer til at koste danske arbejdspladser, siger Jens Klarskov, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Regeringen inviterede søndag De Konservative og Venstre til rundbords og åbnede dermed op for genforhandlinger i det skatteforlig, der ellers faldt på plads fredag eftermiddag med afgifterne sikkert om bord.

- Det vil simpelthen være et kontraproduktivt træk at øge afgifterne, hvor vi risikerer at få meget mere skade end den beskedne gavn, det vil gøre statskassen, siger Jens Klarskov.

Samme toner lyder fra de butiksansattes fagforening, HK Handel.

Deres formand Jørgen Hoppe blev "kolossalt glad", da han hørte, at der er en chance for, at afgifterne alligevel ikke skal være med til at finansiere skattelettelser.

- Hver eneste gang, man laver nye afgifter på fedt, sukker og spiritus, øger vi grænsehandlen og sender dermed arbejdspladser ud af landet, siger Jørgen Hoppe og fortsætter:

- Vi tror, at de fedt- og sukkerafgifter, der nu er på spil, nemt kan komme til at koste omkring 2000 job i Danmark.

Hvor pengene i stedet komme fra, hvis de ikke skal ind via højere afgifter, er de to herrer straks mindre villige til at sætte fingeren på.

- Du får mig ikke til at pege på nogle andre erhvervsområder, hvor man i stedet skal skrue op for afgiftstrykket, men jeg tror, man skal kigge på en yderligere effektivisering af den offentlige sektor, kommer det forsigtigt fra Jens Klarskov.

Det er endnu uvist, hvornår detaljerne i skatteaftalen mellem regeringen og de to oppositionspartier kommer på plads, men forhandlingerne ventes genoptaget mandag.

/ritzau/