Udland

Erhvervslivet ser lyst på EU's nye klimamål

Danmark skal blandt andet satse på elbiler og elektrificering af jernbanenettet for at nå EU's klimakrav.

EU's nye klimamål er meget ambitiøse, men det kan lade sig gøre at nå dem.

Sådan lyder det fra både Dansk Energi og Dansk Industri, efter at kommissionen har fremlagt sit bud på, hvordan EU's langsigtede klimamål for 2030 skal nås.

EU skal i fællesskab skære markant ned på udledningen af drivhusgasser inden 2030. Det betyder blandt andet, at Danmark skal mindske udledningen af CO2 inden for transport, landbrug og boliger med 39 procent.

Indsatsen skal fokuseres på de områder, hvor det giver bedst mening, understreger vicedirektør i Dansk Energi Anders Stouge.

- Klimapakken understreger, at vi har behov for et nyt omdrejningspunkt i vores klimapolitik, siger han i en skriftelig kommentar.

- Fordi vi længe har fokuseret på at gøre el grønnere, kan vi nu også se på, hvordan den el kan bruges til at løse en stor del af problemet i transport og opvarmning, siger han.

Også Dansk Industri ser fornuftige muligheder i at arbejde for at gøre Danmark mere energieffektiv.

- Vi skal udvikle på biobrændstoffer, elektrificering af biler og kollektiv transport. Vi ser også mulighed for at udvikle biogas.

- Det er en løsning, der kan sikre, at vi reducerer udledningen fra transportområdet, siger Dansk Industris branchechef for energi- og klimapolitik, Troels Ranis.

Reduktionsmålene er udregnet efter forskellige landes BNP, hvilket betyder, at de rige lande skal gøre mest for at skære ned på mængden af drivhusgasser, som bliver udledt.

Danmark ligger sammen med Sverige og Luxembourg i top.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.