Erhvervsmand overtager Søren Pinds ministerium

Statsminister Lars Løkke Rasmussen henter Tommy Ahlers ind til sit ministerhold efter Søren Pinds stop.

Iværksætteren Tommy Ahlers blev onsdag hentet ind som ny minister. Her bliver han præsenteret for pressen og offentligheden af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Iværksætteren Tommy Ahlers blev onsdag hentet ind som ny minister. Her bliver han præsenteret for pressen og offentligheden af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Erhvervsmand Tommy Ahlers bliver ny uddannelses- og forskningsminister, efter at Søren Pind (V) har forladt dansk politik. Det oplyser Statsministeriet.

Tommy Ahlers er blandt andet kendt for iværksætterprogrammet "Løvens Hule" på DR1. Han er hentet udefra og er ikke medlem af Folketinget.

- Jeg har masser af visioner og masser af holdninger. Men nu har jeg været vidende om det her i 14 timer, så jeg skal lige ind i stoffet, siger Ahlers i forbindelse med præsentationen ved Amalienborg.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har et godt kendskab til Ahlers. Den nyudnævnte minister er nemlig medlem af regeringens Disruptionråd. Statsministeriet oplyser, at Ahlers fortsætter i Disruptionråd.

Ifølge Løkke vil Ahlers søge opstilling for Venstre ved næste folketingsvalg. Det finder senest sted i juni 2019. Ahlers er uddannet jurist fra Københavns Universitet i 2000. Han indrømmer, at han erfaring med politik er begrænset.

Ahlers er en del af en ministerrokade, som statsministeren skulle lave, efter at både Pind og den nu tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) tirsdag trådte tilbage.

Pind stopper helt i dansk politik, mens Lunde Larsen fortsætter i Folketinget frem til næste valg. Ny miljø- og fødevareminister bliver Venstres hidtidige politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

I alt præsenterer Løkke tre nye ansigter til ministerholdet onsdag. Eva Kjer Hansen (V), der har en fortid som minister, bliver ny minister for fiskeri, nordisk samarbejde og ligestilling.

Dermed stopper Karen Ellemann (V) som minister. Venstre er det eneste af de tre regeringspartier, som er berørt af rokaden. Ministrene hos Liberal Alliance og De Konservative fortsætter som hidtil.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.