Lokalpolitik

Erik Sørensen har smilet i behold

Frederikshavns borgmester, Erik Sørensen (S): - Det tager ikke mit gode humør og mit optimistiske syn på fremtiden fra mig, at der kommer denne rapport.

Frederikshavns borgmester, Erik Sørensen (S): - Det tager ikke mit gode humør og mit optimistiske syn på fremtiden fra mig, at der kommer denne rapport.

VENDSYSSEL:Når man ser på samtlige danske regioner, er Vendsyssel med analysen fra Jyske Bank udnævnt til klassens dummeste elev. Frederikshavns borgmester, Erik Sørensen (S), ser dog ingen grund til sortsind. - Det tager ikke mit gode humør og mit optimistiske syn på fremtiden fra mig, at der kommer denne rapport. Det her er noget, som vi ved. Det er nogle vilkår, som vi kender, og så skal vi bare arbejde videre med det, som vi er i gang med. Så skal det nok gå, siger han. Hovedstaden og Århus-egnen klarer sig flot i Jyske Banks analyse af erhvervsudviklingen, men også trekantsområdet markerer sig med en flot vækst. Erik Sørensen mener dog ikke, at det umiddelbart er realistisk for Vendsyssel at satse på en udvikling, som den trekantsområdet har opnået. - Når udviklingen går i gang et sted, så søger alle til. Virksomheder etablerer sig, de unge mennesker søger til, og erhvervslivet buldrer. Vækst skaber øget vækst, og den situation har vi ikke i den her ende af landet lige nu, fastslår han. De såkaldt videnstunge fag er på landsplan i vækst. Men det har vist sig, at være svært at trække den slags arbejdspladser til Vendsyssel. Erik Sørensen mener derfor, at det fortsat er turismen, som landsdelen skal satse på. - Vi er megastærke på turistområdet, på oplevelsesdelen, på fritidsaktiviteter, på wellness, på helse, og på alt det der. Det bliver mere og mere efterspurgt i de kommende år, og der er vores styrke. Dér er det os, der er i front, og dér er det os, der får et 13-tal i karakter, forklarer Erik Sørensen.